Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eπιστολή διαμαρτυρίας του Νίκου Καραδήμα για την τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης


Ο Νίκος Καραδήμας έστειλε επιστολή προς τα κόμματα της Βουλής στην οποία αναφέρεται στην τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης 

Αθήνα 24/10/2021                                            

                                                                                  ΠΡΟΣ 

                                                                Τα κόμματα της Βουλής


Αξιότιμοι κύριοι.

Προέρχομαι από τίς τάξεις του ένστολου προσωπικού της χώρας και σήμερα είμαι αξιωματικός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Κατά την διάρκεια της ευδόκιμης υπηρεσίας μου, ασχολήθηκα επι μακρόν με τα κοινά του σώματος ως συνδικαλιστής. Διετέλεσα από απλό μέλος έως και αντιπρόεδρος και αν. γραμματέας τόσο σε πρωτοβάθμια σωματεία όσο και στο δευτεροβάθμιο μας την Π.Ο.ΑΣ.Υ. Ενώ αρχίσαν οι διαδικασίες της διεξαγωγής του συνεδρίου προ 25νθημέρου, μόλις χθες περιήλθε στην αντίληψή όλων, το παρακάτω γεγονός. Την τελευταία εβδομάδα και πριν την ολοκλήρωση του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου, που είναι προγραμματισμένο για την 30η και 31η του τρέχοντος μηνός, μια τροπολογία επιχειρεί να διασαλεύσει την δημοκρατικότητα της εκλογικής διαδικασίας. Ως γνωστόν οι διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες το συνέδριο ήθελε ολοκληρωθεί υπόκεινται στην εφαρμογή του νόμου 1264/82 σύμφωνα με το άρθρο 30α  , συνδυαστικά με τις οικείες διατάξεις του καταστατικού, όπως αυτό τροποποιήθηκε. Η τροπολογία αυτή έχει ενσωματωθεί σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης, το οποίο βρίσκεται προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής. Έλαβε τον γεν  αριθμό 1111 και ειδ. Αριθμό 87 που υπογράφεται από τους βουλευτές κ.κ. Σταικούρα, Δένδια, Παναγιωτόπουλο, Βορίδη, Θεοδωρικάκο, Κικίλια, Σκυλακάκη, Βαρβιτσιώτη. Συγκεκριμένα στο άρθρο 1 με θέμα ρυθμίσεις θεμάτων εκλογής οργάνων και αντιπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΕΛ.ΑΣ. Με την τροπολογία αυτή τροποποιείται το άρθρο 30α του ν 1264/82 και συγκεκριμένα μεσούσης των διαδικασιών του συνεδρίου. Η τρίτη παράγραφος δε, αναφέρει την άμεση εφαρμογή και μάλιστα ανεξαρτήτως τυχόν διαφορετικής ρύθμισης των καταστατικών. 

Προς τούτο και επειδή, όλες οι κατακτήσεις των δικαιωμάτων των συνδικαλιστών  που κερδίφηκαν με αγώνες και μάλιστα με την συναίνεση όλων των κομμάτων υπονομεύονται.  Για το εσπευσμένο της τροπολογίας ως απλός πολίτης διαμαρτύρομαι. Κυρίως δε γιατί αυτή η διάκριση να γίνεται μόνο σε βάρος των συνδικαλιστών της Αστυνομίας. Μην χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα ο κομματισμός στην αστυνομία, διότι αυτά ανάγονται σε αλήστου μνήμης εποχές. Αυτό το καταδεικνύουν οι συνθέσεις όλων των προηγούμενων μελών του δ.σ. της ΠΟΑΣΥ, όσο και της ενεστώσας διοίκησης που ως ενεργοί πολίτες ανήκαμε σε διάφορους κομματικούς σχηματισμούς. Αν λοιπόν επιθυμείτε Σταλινικά ποσοστά σε εκλογικές διαδικασίας, σκέφτεστε λάθος. Το ορθόν στις δημοκρατίες είναι ο πλουραλισμός και όχι ο κακέκτυπος κομματισμός που επιχειρείτε με τις διατάξεις αυτές να καθιερώστε.  

ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ Νικόλαος

Μέλος της Ν.Δ.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια