Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eξέγερση: Aκόμα πέντε εγκληματίες, γκεσέμια του νεοναζισμού, ζητούν να αποφυλακιστούν


Πέντε ακόμα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ έχουν το θράσος και ζητούν να αποφυλακιστούν αυτή την εβδομάδα. Οι αιτήσεις τους θα εξεταστούν από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στις συνεδριάσεις του τη Δευτέρα 1 και την Τετάρτη 3 Νοέμβρη, 

Τη Δευτέρα 1 Νοέμβρη θα εκδικαστούν οι αιτήσεις αποφυλάκισης των εξής τριών νεοναζιστών:

  • Του Χρυσαφίτη, που έχει καταδικάστεί σε κάθειρξη 7 χρόνων για ένταξη στην εγκληματικό οργάνωση ΧΑ και για συνέργεια στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.
  • Του Αναδιώτη που έχει επίσης καταδικάστεί σε κάθειρξη 7 χρόνων για ένταξη στην εγκληματικό οργάνωση ΧΑ και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
  • Του Πανταζή, του «Τασάρα» όπως τον αποκαλούσε ο Λαγός σε τηλεφωνικές συνομιλίες, αρχηγού του τάγματος εφόδου του Περάματος, που έχει καταδικάστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη στην εγκληματικό οργάνωση ΧΑ και για συνέργεια στην απόπειρα δολοφονίας των αιγύπτιων ψαράδων. 

Η υπόθεση του Πανταζή είναι εξ αναβολής. Η εκδίκαση της αίτησής του είχε οριστεί για τις 6 Οκτώβρη, αλλά το πολιτικό κλίμα δεν τον βόλευε για να πετύχει την αποφυλάκιση και επεδίωξε την αναβολή. Υποτίθεται ότι υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης γιατί υφίσταται υπέρμετρη βλάβη από την παραμονή στη φυλακή, όμως επεδίωξε την αναβολή που παρέτεινε την παραμονή του στη φυλακή, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ισχυρισμός περί υπέρμετρης βλάβης είναι καθαρά προσχηματικός.

Την Τετάρτη 3 Νοέμβρη θα εκδικαστούν οι αιτήσεις αποφυλάκισης των εξής δύο νεοναζιστών:

  • Του Τσιόρβα που έχει καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για ένταξη στην εγκληματικό οργάνωση ΧΑ και για συνέργεια στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.
  • Του Κορκοβίλη που έχει επίσης καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για ένταξη στην εγκληματικό οργάνωση ΧΑ και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Ολοι οι νεοναζιστές εγκληματίες προβάλλουν και τον ισχυρισμό ότι αν αποφυλακιστούν δεν θα διαπράξουν νέα εγκλήματα, γιατί έχουν αποχωρήσει από τη ΧΑ. Η πραγματικότητα όμως έχει αποδείξει, χωρίς να καταλείπεται η παραμικρή αμφιβολία, ότι η ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού είναι σύμφυτη με το έγκλημα

Αυτό έχει αποδειχτεί ιστορικά, αλλά το ομολογεί και ο φίρερ Μιχαλολιάκος στο βιβλίο του με τίτλο «Μια μεγάλη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη», που θεωρείται από τον ίδιο και όλους τους χρυσαυγίτες ως το ευαγγέλιό τους, ο οδηγός στην εγκληματική τους δράση. «Ιδεολογία χωρίς δράση είναι διανοητικό κατασκεύασμα», γράφει ο φίρερ Μιχαλολιάκος στο πόνημά του με τις απανωτές εκδόσεις. Είχαμε αναφερθεί σ’ αυτό σε άρθρο μας τον Νοέμβρη του 2019, με τίτλο: Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός με το… Θείο Χάρισμα έδινε τις εντολές για την δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου, από το οποίο παραθέτουμε ένα απόσπασμα:

1η έκδοση, 1992: «Εχει δε κατά την άποψή μου Ιδέες, που τις Ιδέες του αυτές τις υπερασπίζεται με απόφαση και Πίστη. Δεν έχει καμία ιδεολογία εκείνος που την αντίληψή του δεν την μετατρέπει σε πράξη και έργο» (σελίδα 8). «Με λίγα απλά και ξεκάθαρα λόγια θα ήθελα τώρα να συνοψίσω ότι μέχρι τώρα αναφέρθηκε σαν Ιδεολογία και Πίστη μας… – Ιδέες χωρίς Πίστη είναι λόγος κενός χωρίς ουσία και περιεχόμενο. – Πιστεύω σε Ιδέες σημαίνει μάχομαι γι’ αυτές με συνέπεια, χωρίς να υπολογίζω το τίμημα» (σελίδα 21)».

Ο κατά Λαγό «Τασάρας» (Πανταζής) διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εγκληματικές επιθέσεις της ΧΑ κατά των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και κατά των αιγύπτιων ψαράδων. Κατά την απολογία του παρέμεινε αμετανόητος, όπως και όλοι οι καταδικασθέντες εγκληματίες

Προτού ακόμα το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοινώσει την απόφασή του, σε εκτενέστατη ανάλυσή μας είχαμε αποδείξει ότι Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά την διάσπασή της. Τα πρόσφατα γεγονότα, η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου σε καταδρομικές επιθέσεις κατά αντιφασιστών και πολιτικών οργανώσεων, στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τον Πειραιά, αποδεικνύουν ότι ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάπραξης παρόμοιων αδικημάτων από τα γκεσέμια της νεοναζιστικής συμμορίας είναι προσχηματικός από τη μεριά τους και εξωφρενικά προκλητικός από τη μεριά των εισαγγελέων που τον εισηγούνται και των δικαστών που τον υιοθετούν.

«Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» φώναζαν οι νεοναζιστές στον Μυστρά στις 29 του περασμένου Μάη, επαναλαμβάνοντας τα (φερόμενα ως) τελευταία λόγια του Γιόζεφ Γκέμπελς. Αυτή την ανατριχιαστική προοπτική επικυρώνουν όσοι αποφυλακίζουν νεοναζιστές εγκληματίες. Ας δουν το βίντεο οι εισαγγελείς που θα προτείνουν και οι δικαστες που θα κρίνουν τις αιτήσεις αποφυλάκισης των πέντε νεοναζιστών την ερχόμενη εβδομάδα.

Κανένα απ’ αυτά τα γκεσέμια του νεοναζισμού δεν πρέπει να αποφυλακιστεί. Η αποφυλάκισή τους θα σήμαινε ενίσχυση της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων εφόδου που ήδη ξαναβγήκαν στους δρόμους. Θα σήμαινε ενίσχυση των νεοναζιστικών μορφωμάτων, η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία των οποίων συνυπάρχει και αναπτύσσεται μόνο με το έγκλημα. 


eksegersi.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια