Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιες e-Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα γίνονται από το σπίτι με ένα κλικ


Γνήσιο υπογραφής με ένα… κλικ από 1/1/22, ενώ αναμένονται τα επόμενα κλικ για την έκδοση διαβατηρίων, ταυτοτήτων, πολεοδομικών αδειών, άδειες κυνηγετικών όπλων και μία ακόμη μεγαλύτερη λίστα υπηρεσιών που παρέχουν αστυνομικές υπηρεσίες δια ζώσης, οι οποίες το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνονται με ηλεκτρονικό υπολογιστή από το σπίτι!

Στόχος η ψηφιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων υπηρεσιών που παρέχουν στελέχη των αστυνομικών τμημάτων σε άμεση επαφή με τον πολίτη προκειμένου να εξοικονομηθεί αστυνομικό προσωπικό που θα ριχθεί στην μάχη κατά της εγκληματικότητας. Ταυτοπροσωπία μόνο στα ΚΕΠ και όχι στα Α.Τ. είναι ο στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κάτι που συζητήθηκε πρόσφατα στην συνάντηση του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε την ευρεία ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποδέσμευση των αστυνομικών από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η πολιτική και αστυνομική ηγεσία ευελπιστεί ότι από την απεμπλοκή του προσωπικού από αυτές τις υπηρεσίες, θα εξοικονομηθεί σε βάθος χρόνου ένας αριθμός περίπου 2.000 αστυνομικών.

Η υπηρεσία που θα τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες θα επιτρέπει στους πολίτες να θέτουν ηλεκτρονικά την υπογραφή τους σε έγγραφο με οποιονδήποτε τίτλο και για οποιοδήποτε περιεχόμενο. Μάλιστα η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι ανάλογη με αυτή της ηλεκτρονικής έκδοσης εξουσιοδότησης και υπεύθυνης δήλωσης.

"Έχουμε μία πολύ δημιουργική συνεργασία με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Οργανώνουμε από κοινού την ευρεία ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας. Ώστε να απελευθερώσουμε αστυνομικούς από γραφειοκρατικές δουλειές, προκειμένου να αφιερωθούν στο πραγματικό έργο τους" είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

 

Στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της αστυνόμευσης, αναμένεται να υπάρξει στενότερη συνεργασία ανάμεσα στα στελέχη των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και των διοικητών των αστυνομικών τμημάτων προκειμένου οι τελευταίοι να γνωρίζουν και να κατευθύνουν τις ομάδες των ένστολων δικυκλιστών. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με το προεδρείο της ΚΕΔΕ συζητήθηκε η επιπλέον συνεργασία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και κοινωνικών φαινομένων που βρίσκονται σε έξαρση όπως τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας.

Αναφορικά με τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας εξετάζεται οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένο προσωπικό, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς να γίνονται οι πρώτοι αποδέκτες των καταγγελιών, και μετά από αξιολόγηση να ενημερώνουν τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να επεμβαίνουν προλαμβάνοντας ενδεχόμενες εγκληματικές ενέργειες.

 

 





Παναγιώτης Σπυρόπουλος

 https://www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια