Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Φύλαξη σε κλινική COVID στο Θριάσιο και… η τύχη μαζί μας


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δεχτεί πολλές καταγγελίες από συναδέλφους σχετικά με φύλαξη κρατουμένου στην κλινική COVID του Θριασίου Νοσοκομείου, ο οποίος πάσχει από κορωνοϊό. Οι συνάδελφοι μας μεταφέρουν την αγωνία τους όντες μέσα στη «φωλιά του λύκου», περιβαλλόμενοι από συμπολίτες μας που είναι ασθενείς κορωνοϊού, φοβούμενοι μήπως μετά το τέλος της υπηρεσίας τους επιστρέψουν στα σπίτια τους μεταφέροντας τον ιό στους οικείους τους. Οι συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση αρκέστηκε στο να τους πετάξει σαν πρόβατα επί σφαγή στη συγκεκριμένη κλινική, λέγοντάς τους απλώς να φορούν ολόσωμη στολή, μάσκα και λοιπά μέσα ατομικής προστασίας. Καμία μέριμνα και οδηγία σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια τέτοιου ιδιαίτερου τύπου φύλαξη, καμία κατεύθυνση στο τι θα πρέπει να προσέχουν οι συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσία μέσα σε έναν άκρως μολυσματικό χώρο, καμία πρόβλεψη για τον τρόπο που θα πρέπει να ενεργήσουν σε περίπτωση που ο ασθενής – κρατούμενος αποπειραθεί να διαφύγει.

 

Εγκληματική παράλειψη από την ηγεσία να διατάσσει για υπηρεσία σε έναν άκρως μολυσματικό χώρο με έναν φονικό ιό, χωρίς να έχει προηγουμένως εκπαιδεύσει τους συναδέλφους στον τρόπο που θα πρέπει να συμπεριφέρονται, το τι θα πρέπει να προσέχουν, ποιους κανόνες υγιεινής θα πρέπει να ακολουθούν. Προφανώς και η ηγεσία γνωρίζει ότι στις σχολές μας δεν είχαμε καμία σχετική εκπαίδευση, επομένως καθίσταται σαφές γι’ άλλη μια φορά ότι δεν ενδιαφέρεται για τους υφισταμένους της, πράγμα που μας θέτει σε άμεσο κίνδυνο ζωής. Όπως ενημερωνόμαστε από τους συναδέλφους, οι ίδιοι απευθύνονται στους υγειονομικούς προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες.

 

Με βάση αυτές τις καταγγελίες επανέρχονται στο προσκήνιο τα προβλήματα που προκύπτουν όταν κρατούμενος χρειαστεί να νοσηλευτεί σε Νοσοκομειακή Μονάδα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξασφαλιστεί η νοσηλεία των κρατουμένων ασθενών σε ξεχωριστό Τμήμα του Νοσοκομείου με θαλάμους φύλαξης, και όχι μαζί με άλλους ασθενείς. Η διττή ιδιότητα μιας τέτοιας περίπτωσης κρατουμένου, αφενός ασθενής και αφετέρου κρατούμενος, κατά τη γνώμη μας πρέπει να αντιμετωπιστεί με νοσηλεία σε ειδικό χώρο εντός Νοσοκομείων, ειδικά διαμορφωμένο ώστε να παρέχει αφενός τις απαραίτητες δυνατότητες για τη βελτίωση της υγείας του ασθενούς, αλλά και τις κατάλληλες προδιαγραφές για την καλύτερη δυνατή φύλαξή του. Ο συγχρωτισμός κρατουμένου με λοιπούς ασθενείς εντός των Νοσοκομειακών Μονάδων σε κοινούς χώρους είναι μία δυνάμει επικίνδυνη κατάσταση, διότι -όπως μάλιστα έχει συμβεί πολλάκις- δημιουργούνται προϋποθέσεις απόδρασης.

 

Η απουσία μέριμνας από την ηγεσία προς τον αστυνομικό εν μέσω πανδημίας είναι διαρκής. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν Αστυνομικές Υπηρεσίες που δεν έχουν επαρκείς υπηρεσίες καθαριότητας, δεν έχουν υπάρξει προβλέψεις για τη διαχείριση περιστατικών που ευρισκόμενοι σε καθεστώς καραντίνας την παραβιάζουν, επίσης κανένα ενδιαφέρον σχετικά με τον υγειονομικό έλεγχο όσων παραμένουν στα Τμήματα (κρατούμενοι, προσαχθέντες), ενώ η μεταφορά επιβαινόντων σε αστυνομικά οχήματα εξακολουθεί να πραγματοποιείται χωρίς διαχωριστικό υαλοπίνακα (plexi-glass).

 

Η ηγεσία έχει το μονοπώλιο της ευθύνης για όλες αυτές τις παραλείψεις. Είναι τραγικό ο αστυνομικός να φοβάται να επιστρέψει στο σπίτι του μετά την υπηρεσία επειδή οι αρμόδιοι δεν παίρνουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία του. Απαιτούμε άμεσα η ηγεσία να μεριμνήσει για την προστασία των αστυνομικών. Δεν θα περιμένουμε να θρηνήσουμε αστυνομικό, ούτε να τον βλέπουμε να σέρνεται στα δικαστήρια εξαιτίας των παραλείψεων των αρμόδιων.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια