Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί λένε οι φοιτητές για το περιστατικό στην Πολυτεχνειούπολη


Διαβάστε την ανακοίνωση τής φοιτητικής παράταξης ΑΝΑΡΠΑ: Σήμερα το πρωί στις 15/10 ο Κουρκουλής, Κοσμήτορας της σχολής ΣΕΜΦΕ, έφερε την αστυνομία μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου. Σε μέρα αναστολής μαθημάτων λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων υπό την απουσία φοιτητών, ο Κουρκουλής εισέβαλε με την συνοδεία πολλών και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο τμήμα ΣΕΜΦΕ για να βανδαλισει τον πολιτικό χώρο της εκλεγμένης δύναμης του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΝΑΡΠΑ ΕΑΑΚ. Οι εικόνες ενός Κοσμήτορα που κυκλοφορεί στο χώρο του Πανεπιστημίου με συνοδεία αστυνομίας, σαν να συνοδεύεται από μπράβους και να επιχειρεί βανδαλισμούς στην ίδια του τη σχολή, είναι πρωτοφανείς και άκρως αντιδημοκρατικές από κάθε άποψη. Ο Κουρκουλής εφαρμόζει το νόμο ΚΧ και στέλνει ένα μήνυμα πως όποιος διαφωνεί μαζί του θα έρχεται αντιμέτωπος με την αστυνομία μέσα στο χώρο σπουδών του. Τα σημερινά γεγονότα διασαφηνίζουν τι σημαίνει η εφαρμογή του νόμου ΚΧ για την οππι στην πράξη.

Προκάλυμμα για το σημερινό κρεσεντο αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας αποτέλεσε η χθεσινή επιδιόρθωση του στεκιου της πολιτικής δύναμης από τους φοιτητές οι οποίοι μετά από επανελειμμενες αιτήσεις στον Κοσμήτορα, ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί, το επιδιόρθωσαν οι ίδιοι θωρακίζοντας και την ίδια τη σχολή. Ο χώρος αυτός εδώ και 10 χρόνια χρησιμοποιείται από πολιτικό χώρο και όχι για χρήση μαθημάτων όπως ψευδώς αναπαράγει ο Κοσμήτορας και τα συστημικά ΜΜΕ. Άλλωστε οι προθέσεις του Κουρκουλή και της Πρυτανείας του ΕΜΠ είναι γνωστές και δεδηλωμένες. Στοχοποιήσεις, επιθέσεις, ψεύδη, τραμπουκισμοί είναι στην ημερήσια διάταξη επί σειρά ετών. Η ανακοίνωση της σχολής εχθές, που ανακοινώθηκε και πάλι μετά από αδιαφανείς διαδικασίες (όπως συνηθίζει ο Κουρκουλής), αποκάλυψε τον πραγματικό σκοπό της που δεν είναι άλλος από την απονομιμοποίηση των Συλλογικών Διαδικασιών του Συλλόγου. Δεν απάντησε επίσης ποτέ γιατί έφερε εταιρία ανεμβολίαστων security ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ για να κάνει ελέγχους σε φοιτητές στις πύλες των κτιρίων.

Τέτοιοι Κοσμήτορες οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν τραμπούκοι, επιτρέπουν την αστυνομική παρουσία στο αψε σβήσε στις σχολές, διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις σε ΜΜΕ ντροπιάζουν το ελληνικό Πανεπιστήμιο, την ακαδημαϊκή κοινότητα και δεν έχουν θέση στις σχολές μας.

Το φοιτητικό κίνημα ,όπως πέρυσι με κλειστές σχολές μπλόκαρε τις ονειρώξεις της Κεραμέως και των εγκάθετων της για την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα συντρίψει τον Κουρκουλή και όσους τον σιγονταρουν.

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΝΑΡΠΑ ???? στου μπαμπάς σας το "μαντρί" βρίσκεστε "φοιτητές"???? και κάνετε ότι σας κατέβει!!!! Να πάτε στις αυλές σας να παίξετε "σπιτάκια"!!!!