Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη Διάσκεψη των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Αστυνομιών συμμετείχε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.


Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συμμετείχε στη Διάσκεψη των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Αστυνομιών έτους 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της EUROPOL, στη Χάγη Ολλανδίας, κατά το χρονικό διάστημα 29 με 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Στη Διάσκεψη, η οποία φιλοξενήθηκε από τη EUROPOL, από κοινού με τη Σλοβενική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., συμμετείχαν Αρχηγοί, Επικεφαλής και εκπρόσωποι των Αρχών Επιβολής του Νόμου των Κρατών Μελών της Ε.Ε., καθώς και Οργανισμών και Υπηρεσιών της Ε.Ε., αλλά και Διεθνών Οργανισμών.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης ο κ. Αρχηγός συμμετείχε σε Εργαστήριο ( workshop ), με αντικείμενο την «Αστυνόμευση στον ψηφιακό κόσμο».

Κύριο αντικείμενο της Διάσκεψης αποτέλεσε η ενίσχυση της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας στο τομέα της πρόληψης και καταπολέμησης διαφόρων εκφάνσεων του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ των οποίων:

1. Η προστασία του ευρωπαϊκού και κοινωνικού συστήματος από τη διείσδυση του οργανωμένου εγκλήματος, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάκαμψης που καταβάλλεται, μέσω του προγράμματος « EU Next Generation » της Ε.Ε., και

2. Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Επιπρόσθετα, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η κατάλληλη προετοιμασία των Κρατών Μελών στο πλαίσιο πρόληψης και καταπολέμησης υποθέσεων παράνομης διακίνησης μεταναστών σε συνάρτηση με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των διμερών και πολυμερών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε με την Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL, κα Catherine Be Bolle, με την οποία συζήτησαν την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα και την μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την προοπτική μελλοντικών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Οργανισμού.

Επίσης, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν διμερείς συναντήσεις με Αρχηγούς Αστυνομιών των κρατών μελών της Ε.Ε, κατά τις οποίες επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας στον τομέα ανταλλαγής πληροφοριών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια