Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90 eurobank

Ηράκλειο: Πώς δρούσε η συμμορία με τις κλοπές – «μαμούθ»


Τρία καλοκαίρια σερί, δύο Γεωργιανοί νεαρής ηλικίας και ένα ακόμη άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί, ρήμαζαν σπίτια στο Μασταμπά και στις γύρω περιοχές.

Έχοντας έφεση στους καλοκαιρινούς μήνες, ο 35χρονος από τη Γεωργία και ο 30χρονος συμπατριώτης τους δεν σταματούσαν να μπουκάρουν σε οικίες και να αρπάζουν χρήματα, κοσμήματα, λίρες, ακόμα και ράβδο χρυσού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δραστηριοποιούνταν πάντα τη νύχτα και κατάφερναν να στοχεύουν σπίτια, από τα οποία απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους. Μάλιστα, είχαν σχεδόν πάντα την ίδια μεθοδολογία. Παραβίαζαν τους ομφαλούς κλειδαριάς των διαμερισμάτων, ενώ δεν τους σταματούσε ούτε οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας που βρίσκαν μπροστά τους. 

Αστυνομικοί της Υ.Α Ηρακλείου που ασχολούνταν με τις υποθέσεις κατέληξαν στην μεθοδολογία τους και στη διάρκεια της προανάκρισης (υλικό από κάμερες, μαρτυρίες κοκ) εντόπισαν την ταυτότητά τους. Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι ενώ η σύνθεση της «παρέας» δεν άλλαζε, άλλαζαν οι ρόλοι τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλες φορές ήταν ο ένας «τσιλιαδόρος» και οι δυο συνεργοί του εκείνοι που έκλεβα, και άλλοτε το αντίθετο.

Κάποιοι αστυνομικοί τους χαρακτήριζαν ως εξπέρ του είδους, αφού έβαζαν μεταλλικά ελάσματα στις πόρτες για να κάνουν περισσότερο εύκολη τη δουλειά τους και μάλιστα τα τοποθετούσαν σε σημεία που οι ιδιοκτήτες των σπιτιών δεν τα είχαν δει.

«Μετά από τη διάρρηξη βρήκαμε το έλασμα και το δείξαμε στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την υπόθεση» μας είπε κάτοικος του Μασταμπά, από τον οποίο οι δράστες που δεν έχουν εντοπιστεί και θεωρείται ότι έχουν φύγει από την Κρήτη, του αφαίρεσαν κοσμήματα πολύ μεγάλης αξίας.

Σαράντα υποθέσεις

Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δυο Γεωργιανοί και ο άγνωστος συνεργός τους κατηγορούνται ότι διέπραξαν 34 διαρρήξεις- κλοπές σε σπίτια και έξι απόπειρες. Η λεία τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή, ενώ να σημειωθεί ότι υπήρξαν θύματα που δεν μπορούσαν να μιλήσουν για την ακριβή αξία των αντικειμένων που τους έκλεψαν. Συγκεκριμένα αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 81.883 ευρώ, κοσμήματα και 85 χρυσές λίρες διαφόρων χωρών συνολικής χρηματικής αξίας τουλάχιστον 265.630 ευρώ, 80 δολάρια Αμερικής, 370 λίρες Αγγλίας, καθώς και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες χρειάστηκε να τραπούν σε φυγή βλέποντας ότι κάποιοι ιδιοκτήτες σπιτιών τους είχαν αντιληφθεί. Παρά πάντως τη μεγάλη τους λεία και τον επαγγελματικό τρόπο δράσης τους, υπήρξαν και περιπτώσεις που δείχνουν ότι δεν άφηναν τίποτα που να μην κλέψουν. Σε σημείο μάλιστα να χαρακτηριστούν «ψιλικατζίδες»

Υπήρξε νύχτα στη διάρκεια της οποίας ενεργοποιήθηκαν οι δράστες και «άδειασαν» διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας. Μάλιστα, υπήρξε περίπτωση που παραβίασαν τις θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας σε διαμερίσματα του ίδιου Ηρακλειώτη. Σε κάποια σπίτια δεν έβρισκαν τα χρήματα που πίστευαν ότι θα βρουν. Αρκέστηκαν σε ηλεκτρονικές ζυγαριές ή σε κοσμήματα μικρής αξίας. Υπήρξαν όμως και φορές που έκαναν γερή μπάζα, αφαιρώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία έβρισκαν και στα πιο απίθανα σημεία!

https://creta24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια