Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η κοινωνική διάσταση της Αντεγκληματικής Πολιτικής


Κείμενο της Ιωάννας Γκελεστάθη, επικεφαλής του τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας η εκδήλωση του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη με τίτλο "Η κοινωνική διάσταση της Αντεγκληματικής Πολιτικής".

Πρώτος στόχος της εκδήλωσης ήταν να εκπέμψει ηχυρά το μήνυμα πως το Κράτος έχει υποχρέωση να είναι παρόν για κάθε κρατούμενο ο οποίος επιθυμεί να σωφρονιστεί και πως η κοινωνία έχει υποχρέωση να είναι παρούσα για κάθε πρώην κρατούμενο ο οποίος έχει σωφρονιστεί.

Δεύτερος στόχος της εκδήλωσης ήταν να καταρρίψει τον μύθο του μονοπωλίου της ευαισθησίας έναντι των κρατουμένων και των πρώην κρατουμένων το οποίο δήθεν κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και της ανάλγητης προσέγγισης την οποία δήθεν υιοθετεί η Νέα Δημοκρατία απέναντί τους.

Ο δεύτερος στόχος επετεύχθη μέσω της ομιλίας της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρίας Σοφίας Νικολάου καθώς αναδείχθηκε η πληθώρα των πολιτικών οι οποίες σχεδιάζονται και εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τον σωφρονισμό και την μετασωφρονιστική στήριξη.

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη μέσω τεσσάρων βιωματικών ομιλιών οι οποίες ευαισθητοποίησαν το κοινό και συγκεκριμένα του εργαζόμενου στα κοινωνικά προγράμματα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλός Ι κυρίου Αθανασίου Ζαγοράκη, του εργαζόμενου στα κοινωνικά προγράμματα του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας κυρίου Λεωνίδα Κωτούλα, του πρώην κρατούμενου κυρίου Παναγιώτη Φραγκιά και της πρώην κρατούμενης κυρίας Στυλιανής Μπατζάκα.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Γιώργος Στεργίου.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια