Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Ίση μεταχείρηση''



Ανακοίνωση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων - Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας:


Παρά την υπογραφή του νέου βαθμολογίου, ένα αίτημα που εκφράζει χιλιάδες συναδέλφους μας, φαίνεται πως και πάλι δεν θα υιοθετηθεί από την πολιτεία.

 

Οι αστυνομικοί κάτοχοι ακαδημαϊκών τίτλων υφίστανται σαφή διάκριση σε βάρος τους, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους υπάλληλους του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, τόσο ως προς τις οικονομικές απολαβές τους όσο και ως προς τη βαθμολογική τους  εξέλιξη.

 

Θεωρούμε πως ποτέ δεν είναι αργά για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις για την ίση μεταχείριση των αστυνομικών με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα.

 

Επιπλέον οι συνάδελφοι αυτοί θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε όφελος της υπηρεσίας, σύμφωνα με τις γνώσεις που έχουν και το δημόσιο να αποκομίζει χρήματα αντί να προσλαμβάνει προσωπικό ειδικών καθηκόντων στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο.

 

Ίσως κάποιοι μας πουν πως δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι με την στενή έννοια και δικαιολογούνται αυτές οι διαφοροποιήσεις. Δυστυχώς έχει αποδειχθεί πως όποτε συμφέρει κάποιους μας συνυπολογίζουν με τους δημόσιους υπαλλήλους και όποτε δεν τους συμφέρει όχι.

 

Τέλος, μακριά από εμάς κάθε σκέψη διαχωρισμού των συναδέλφων σε πτυχιούχους ή μη. Σε εμάς δεν ισχύει η ρήση "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" αλλά πως ότι είναι καλό για τον συνάδελφο είναι και για εμένα


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ - ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πριν ασχοληθούμε κυριοι αξιωματικοί με τα πτυχία, δεν θα ηταν πιο σωστό για την καλή λειτουργία του σώματος να ζητήσετε να γίνουν όλοι οι μη ανακριτικοι σε ανακριτικους; Τι από τα δύο θα βοηθήσει το σώμα να πάει μπροστά; μήπως πρέπει να διορθωθουν απο εσάς, που είστε και σοφότεροι, λάθη που εγιναν στο παρελθόν από καποιους; Γιατί ολες οι υπηρεσίες ψάχνουν τους ανακριτικους με το μακαρονι; Μακάρι να πάρουν οι πτυχιούχοι συνάδελφοι ότι τους αξίζει... Αλλά σίγουρα προέχει να αυξηθούν οι ανακριτικοι.