Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση ΚΚΕ για το Ωράριο Εργασίας Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου


Διαβάστε την ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (ΕΣΠΕΕΕ), καθώς και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με έγγραφά τους διαμαρτύρονται  σχετικά με το ζήτημα της συστηματικής καταστρατήγησης του ωραρίου εις βάρος του προσωπικού των μονάδων του Έβρου για διάστημα μεγαλύτερο πλέον του ενός έτους, καθώς όλο αυτό το διάστημα η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (ΕΣΠΕΕΕ) συνεχίζει να δέχεται σχεδόν καθημερινά παράπονα που αφορούν το προσωπικό σε σχέση με το ζήτημα της συστηματικής καταστρατήγησης τους ωραρίου.

Στα έγγραφά τους γνωστοποιούν ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τις 28 Φεβρουαρίου του 2020 ως και σήμερα καλούνται να εκτελέσουν υπηρεσίες υπερβαίνοντας κατ’ επανάληψη το 40ωρο και κατά περίπτωση ξεπερνώντας ακόμα και τις εβδομήντα (70) ώρες ανά βδομάδα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η μη ύπαρξη ελεύθερου χρόνου και ωρών αναπαύσεως όπως αυτό ήδη έχει κατοχυρωθεί.

Η  Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου καταθέτει μέσω του εγγράφου της ότι η διαρκώς αυξανόμενη ανάθεση καθηκόντων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η ελαστικοποίηση του ωραρίου, πραγματοποιούνται χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη από την μεριά της κυβέρνησης, για την αποζημίωση της πρόσθετης εργασίας.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη στην Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου, η Ένωση Στρατιωτικών, προκειμένου να λυθούν τα σχετικά προβλήματα και οι αδικίες σε βάρος του προσωπικού, προτείνει να ληφθούν από την κυβέρνηση μια σειρά από μέτρα όπως:

α. Η ακριβής αποτύπωση της υπερωριακής εργασίας σε όλες της περιπτώσεις, με ταυτόχρονη θέσπιση νέου, σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, τόσο ως προς τις υπερωρίες, όσο και ως προς την τήρηση του εβδομαδιαίου 40ώρου.

β. Η αναγνώριση του πραγματικού εύρους απασχόλησης του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού σε σχέση με το επίσημο ωράριο εργασίας.

γ. Η εξέταση του ενδεχόμενου αύξησης της  στελέχωσης των μονάδων, προς αποφυγή της καταστρατήγησης του ωραρίου, εις βάρος του προσωπικού που υπηρετεί σ αυτές.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση σχετικά με:

Την τήρηση του εβδομαδιαίου 40ωρου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου;

Την ακριβή αποτύπωση της υπερωριακής εργασίας του προσωπικού και την αμοιβή της πρόσθετης απασχόλησης;

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια