Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιθέσεις με βαριοπούλες: Αλληλεγγύη στους Καλαϊτζίδη - Ματαράγκα (βίντεο)


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Στις 13 Οκτώβρη δύο αγωνιστές, με πολύπλευρη δράση και πολιτική παρουσία δεκαετιών αντιμετωπίζουν την πιθανότητα να καταδικαστούν σε ισόβια. Κατηγορούνται για την εκτέλεση μαφιόζου, μέλος των κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών, που με την σκανδαλώδη ανοχή της αστυνομίας, θησαυρίζουν στην περιοχή των Εξαρχείων.

Εδώ και δεκαετίες οι δυνάμεις του ανταγωνιστικού κινήματος που έχουν έδρα στα Εξάρχεια μάχονται όχι μόνο την κρατική επιβολή του αστυνομικού στρατού κατοχής, αλλά και την παρακρατική επιβολή των αφεντικών της παρανομίας. Η προσπάθεια να τσακιστεί μια ολόκληρη περιοχή που κατάφερε, μέσα από αγώνες κατοίκων αλλά και ανθρώπων που εργάζονται και δραστηριοποιούνται πολιτικά εκεί, να γίνει χωροταξικό σύμβολο αντίστασης στην πρωτεύουσα, είναι πολυεπίπεδη.

Το 2016 δόθηκε από τον κόσμο της αντίστασης μια ακόμα σημαντική μάχη. Η μαφία που τότε δρούσε εκεί, επεκτεινόμενη, έφερε συνθήκες δυστοπίας και πιθανής απειλής της ζωής για κάθε έναν/μία που διέσχιζε μια πλατεία και τους γύρω δρόμους από αυτήν. Ένας ολόκληρος κόσμος, ένα τοπικό και πολιτικό κίνημα, χιλιάδες άνθρωποι όρθωσαν ανάστημα, διαδήλωσαν, αντιστάθηκαν και τελικά οδήγησαν τη μαφία σε υποχώρηση.

Μια νίκη που όσο κι αν, στο διαρκές πεδίο αντιπαράθεσης των Εξαρχείων κράτησε όσο η εποχή της, κόστισε στο κράτος και σε κύρος και σε αποτυχία σχεδιασμών.

Η εκδίκηση για εκείνη την ήττα ήρθε με τον τρόπο που το κράτος, ως ένας νόμιμος μαφιόζος, πάντα χρησιμοποιεί για να παίρνει το αίμα του πίσω. Στοχοποίησε δυο αγωνιστές που συμμετείχαν ενεργά στις κινητοποιήσεις και έβαλε τους παράνομους μαφιόζους (αυτούς που συνέλαβε την επόμενη μέρα της υποχώρησής τους…) να τους καταδείξουν ως φυσικό και ηθικό αυτουργό ανθρωποκτονίας. Και απειλεί τους συντρόφους να περάσουν τη ζωή τους στη φυλακή.

Φαντάστηκε το κράτος ότι αυτό θα περάσει έτσι; Δεν θα περάσει έτσι.

Οι σύντροφοί μας θα κερδίσουν τον αγώνα κι εμείς στεκόμαστε δίπλα τους όπως οφείλει να κάνει κάθε αγωνιζόμενος/αγωνιζόμενη. Στη ζυγαριά της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ απόφασης για την καταδίκη ή όχι του Γιώργου Καλαϊτζίδη και Νίκου Ματαράγκα, το κράτος θα πρέπει να μετρήσει και την έμπρακτη αλληλεγγύη. Μια αλληλεγγύη που διευρύνεται και θα συνεχίσει να διευρύνεται.

Στα πλαίσια αυτής της αλληλεγγύης εμείς σήμερα πραγματοποιήσαμε επιθέσεις σε:

Τράπεζα Eurobank στην Πανόρμου

ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας

Τράπεζα Eurobank, Άγιοι Ανάργυροι

Τράπεζα Πειραιώς, Περιστέρι

Εφορία Ζωγράφου

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγκα

Αλληλέγγυοι

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια