Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πότε έρχεται το ΠΔ με το νέο βαθμολόγιο - Πόσα είναι τα χρήματα


Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας διατείνουν πηγές της Λεωφόρου Κατεχάκη ότι θα δημοσιευθεί το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα ορίζεται το νέο βαθμολόγιο για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επέλεξε να το ανακοινώσει στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο τής ΠΟΑΣΥ, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους, το κονδύλι είναι ύψους 13,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για τα έτη 2023 - 2026 τα χρήματα θα αντληθούν από το μεσοπρόθεσμο.








Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν δεν το περάσατε ούτε τώρα ειλικρινά μην πάτε σε εκλογές καθόλου.....κουράσατε!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπήκες 30 χρόνων στην Αστυνομία; Κανένα πρόβλημα...Θα γίνεις Ανθυπαστυνομος από το παράθυρο και άσε τα κορόιδα που δώσανε πανελλήνιες ή εξετάσεις να χτυπιουνται.Ειναι πολλοί οι ψήφοι,ουστ🤮
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχεις δει εσύ φίλε συνάδελφε, οπουδήποτε στον κόσμο, είτε σε στρατιωτικό, είτε σε δημόσιο, είτε σε ιδιωτικό τομέα, να μένουν κάποιοι στάσιμοι στον ίδιο βαθμό 16 ολόκληρα χρόνια; Και ΝΑΙ, υπάρχουν κάποιοι στο Σώμα που μπήκαν χωρίς να δώσουν πανελλήνιες, γιατί ΔΕΝ υπήρχαν τότε! Αυτοί πρέπει μια ζωή να είναι υπό; Άκου από το παράθυρο με 32 χρόνια υπηρεσίας!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το βαθμολόγιο είναι συνδεδεμένο με και με το καθηκοντολόγιο. Οι περισσότερες ανάγκες είναι για σκοπιές, Αξ.Υπ. και περιπολικά. Αν όλοι γίνουν Ανθυπαστυνόμοι και Αστυνόμοι να δω ποιός θα καλύψει τα παραπάνω πόστα. Θα βγαίνει ζευγάρι αστυνομικών διευθυντών περιπολικό ή θα κάνει σκοπιά Υπαστυνόμος ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εμεις οι τελευταιοι Αρχιφυλακες Μ.Α.Υ ειμαστε αποφοιτοι Λυκειου και πανω.Και ερωτω σε ποιο Αστυνομικο σωμα σε ολο τον κοσμο μενεις σε αυτον τον βαθμο τοσα χρονια?.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακόμα έρχεται......είστε απίστευτοι!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν περάσουν 11 ημέρες από το δημοσίευμα έχει παρέλθει άραγε το τέλος της επόμενης εβδομάδας ?
Με αυτούς που μπλέξαμε θα ξεχάσουμε και τα απλά ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από που έρχεται το βαθμολόγιο.. Από την Ξάνθη έως το ΑΕΑ έχει πολύ δρόμο..
Το βλέπω να έρχεται με το νέο έτος..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το τέλος της επόμενης εβδομάδας με βάση το άρθρο έχει παρέλθει από τις 10 του μήνα.... και επειδή περάσανε μήνες που μας πηγαίνουν από βδομάδα σε βδομάδα, μας συγχωρείται αλλά δεν έχουμε άλλη υπομονή και χώρο για κοροιδία!!!!Αν δεν μπορούν και δεν είναι ικανοί το λιγότερο είναι να δηλώσουν την ανικανότητα τους και να μην κάνουν ανακοινώσεις και να κοροιδεύουν τους συναδέλφους!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και μην ξεχνάτε....έρχονται εκλογες....και θα μας πουν οτι μετά απο τις εκλογές θα εφαρμοστεί....είναι έτοιμο!!!!Δεν ντρεπόμαστε λίγο!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θέλετε βαθμό βητουλίνια???
Ο χρήστης gatoni είπε…
Μεχρι τελος της επομενης εβδομαδας...Μια φορα συνεπείς μπορεί να είστε;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το βαθμολόγιο έρχεται.....τρέξτε να το προλάβετε....αρκετά μας κοροιδέψατε!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για τους αγαπητούς συναδέλφους που επικαλούνται ότι πουθενά στον κόσμο δεν παραμένουν "στάσιμοι" οι αστυνομικοί παραθέτω παρακάτω απόσπασμα του τρόπου κτήσης βαθμών στη Γερμανία.
Θα διαπιστώσετε λοιπόν ότι η αντίστοιχη σχολή Αστυφυλάκων είναι 2,5 έτη. Για την προαγωγή αυτοί που μετά από εμπειρία 2-3 ετών έχοντας εξαιρετικές επιδόσεις μπορούν να επιμορφωθουν και στην ουσία να λάβουν βαθμούς μέχρι και 5 ασημένια αστέρια αν θυμάμαι καλά που στην ουσία δεν είναι βαθμοί αξιωματικών αλλά υπαξιωματικών.
Σε βαθμίδες αξιωματικών εντάσσονται εξαιρετικά λίγα άτομα και αυτό σηματοδοτεί είσοδο τους σε άλλη σχολή η πανεπιστήμιο.
Δεν νομίζω λοιπόν κανένας, έστω και αν έχει 30+ χρόνια υπηρεσίας να γίνεται αξιωματικός με αυτοματοποιημένο τρόπο. Αυτό είναι πρόβλημα εδώ στην Ελλάδα, ωστόσο δυστυχώς επικρατούν οι πελατειακές σχέσεις. "κάντε το και θα σας ψηφίσουμε"
Παραπάνω αναφέρθηκαν σε στασιμους. Προφανώς και δεν θέλω να θίξω συναδέλφους σε κατώτερους βαθμούς, τους οποίους πραγματικά το σέβομαι και στο πλήθος των περιπτώσεων το αποδεικνύω με πράξεις. Στάσιμος δεν είναι αυτός που δεν παίρνει βαθμό. Στάσιμος είναι αυτός που δεν προσπαθεί.
Τέλος για όσους θέλουν να δουν τι ισχύει στη Γερμανία παραθέτω το ακολουθώ αγγλικό κείμενο.
Most police recruits are taken on directly after leaving school and spend about two and a half years at police school in combined classroom tuition and on-the-job training with police departments and the Bereitschaftspolizei. These people qualify as regular police officers and wear green (or light blue on the new blue uniforms) stars on their shoulder straps, denoting rank in the first echelon of the police service.

After duty as a patrol officer, someone with an outstanding record or wealth of experience can go on to two or three years at a higher police school or college of public administration to qualify for the upper echelon which starts with Polizeikommissar (one silver star) and ascends to Erster Polizeihauptkommissar (four or five silver stars). Direct entry candidates with the Abitur high school diploma can also take these courses. Some states such as Hessen now train all their police officers for the upper echelon to improve pay and promotion chances.

The very few candidates who qualify for the police service’s executive ranks study for one year at a state police academy and then for another at the German Police University (Deutsche Hochschule der Polizei – DHPol) in Münster-Hiltrup where graduates earn a master's degree in police administration. Direct-entry candidates with a university degree only study for six months at the DHPol. The executive echelon begins with Polizeirat (one gold star) and culminates with the Land chief of uniformed police (gold wreath with one to three stars) or Federal Police chief (gold wreath with four stars). The DHPol that the states and Federal Interior Ministry administer jointly also provides specialized vocational courses for senior police personnel.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αστό φίλε,ορισμένοι νομίζουν ότι οι βαθμοί είναι στραγάλια,όταν τους έλεγες κάποτε να δώσουν εξετάσεις να γίνουν βαθμοφόροι λέγανε "όχι ρε να γράφω και έχω ευθύνες;;;" Τώρα που έρχεται το δωράκι του Ανθυπα από την ανεκδιήγητη ποασυ έχουν αρχίσει να κορδώνονται,ετοιμάζουν φωτογραφίες με το τριγωνακι στο σαλόνι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πέρασαν 15 μέρες και ακόμα τίποτα.Κρίμα για όλους τους συναδέλφους που πίστεψαν όχι μόνο στην αποτελεσματικότητα αλλά και στην σοβαρότητα του συνδικαλιστικού κινήματος. Το κύμα των διαγραφών είναι τεράστιο και εσείς συνεχίζεται να διώχνετε και όσους έχουμε απομείνει..σταμάτηστε την κοροιδία και ενημερώστε σωστά τους συναδέλφους...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε θέλουμε βαθμούς.Λεφτά θέλουμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι εκλογές φτάνουν...το ΦΕΚ ά
ακόμα έρχεται!!!!!Δεν υπάρχετε!!!
Ο χρήστης ΑΝΔΡΕΑΣ Γ.Σ.Π είπε…
Ολόκληρα 13,2 εκ. ευρώ για το 2022. Τεράστιο ποσό!!!! Ντροπή και μόνο ντροπή, σε όλους μας!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ίσως οι συνάδελφοι βαθμό φόροι να πικραθηκαν που οι κατώτεροι παίρνουν βαθμό. Να τους υπενθυμίσω - υπογραμισω όμως ότι εμείς "τα βιτουλινια" όπως ειρωνικά μας χαρακτήρισε κάποιος"συνάδελφος" ουδόλως ενδιαφερόμαστε για την στασιμότητα στον βαθμό. Αυτό που μάς ενδιαφέρει πραγματικά είναι το ότι εδώ και αρκετά χρόνια είμαστε η μόνη κατηγορία εργαζομένων που παραμένει στάσιμη μισθολογικα. Ας φτάσετε και εσείς κύριοι συνάδελφοι στα 26 χρόνια υπηρεσίας και να σας πούνε "ότι πήρατε πήρατε, από εδώ και μπρος ούτε cent.