Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήνυμα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για την «Ημέρα της Αστυνομίας»


Τη σημερινή ημέρα εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου έχει αφιερώσει η Ελληνική Πολιτεία προς τιμήν της Ελληνικής Αστυνομίας, για την διαρκή της προσφορά στην ελληνική κοινωνία και στην Πατρίδα μας συνολικότερα.

Ο βίος του Αγίου Αρτεμίου, το θάρρος, η βαθιά χριστιανοσύνη και το υψηλό αίσθημα δικαίου, συνιστούν διαχρονικό παράδειγμα ήθους, συνέπειας και ευθύνης για όλους μας.

Αυτές οι αξίες που πρεσβεύει η πορεία του Αγίου Αρτεμίου προς το πάνθεον της Χριστιανοσύνης παραμένουν σήμερα, περισσότερο επίκαιρες από κάθε άλλη εποχή.

Συνιστούν καθημερινή πυξίδα απαραίτητη για όλους εμάς, για όλους εσάς, τις γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την εκτέλεση της απαιτητικής αλλά συνάμα υψίστης σπουδαιότητας αποστολής σας.

Η Ελληνική Αστυνομία, ως ο καθ΄ύλην αρμόδιος φορέας εγγύησης της Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικής Ασφάλειας της Χώρας μας , σε αρμονική συνεργασία με το σύνολο των λοιπών Υπηρεσιών Ασφαλείας της Πατρίδας μας, υλοποιούν την αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει το αναγκαίο περιβάλλον Τάξης και Ασφάλειας που θα επιτρέπει σε όλους τους πολίτες καθημερινά να ζουν και να δρουν, αναπτύσσοντας τις πολυποίκιλες δραστηριότητές τους.

Η τρέχουσα χρονική συγκυρία, δεν στερείται πολύπλοκων προκλήσεων μέσα στις οποίες καλούνται τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία.

Με την απειλή της πανδημίας του Covid-19 ακόμη παρούσα, η κοινωνία μας προσπαθεί να ανακτήσει τους ρυθμούς ζωής που επικρατούσαν πριν την έλευση της πρωτοφανούς αυτής υγειονομικής απειλής. Η ανάθεση από την Πολιτεία κατά κύριο λόγο στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Επικράτεια μιας ακόμη αποστολής, αυτής των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς της νόσου Covid-19, καταδεικνύει σε όλους μας τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελείται καθημερινά από χιλιάδες γυναίκες και άνδρες αστυνομικούς με στόχο την προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Ταυτόχρονα, η ισχυρή και διαρκής παρουσία δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στα βόρεια σύνορά μας καθώς και στα ελληνικά νησιά έχει κατορθώσει να υψώσει τοίχος προστασίας για τη Χώρα μας και συνολικότερα για τη Ευρωπαϊκή Ένωση, απέναντι στην ασύμμετρη απειλή μίας εκ νέου απόπειρας, εξ Ανατολών, εργαλειοποίησης μεταναστευτικών ροών.

Όλα αυτά χωρίς την παραμικρή έκπτωση στον πυρήνα των πολλαπλών ρόλων της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού, που συνιστά η αντιμετώπιση πάσης μορφής εγκληματικότητας από άκρη σε άκρη της Χώρας μας, καθώς και η επιτυχής αντιμετώπιση διαρκώς νέων προκλήσεων ασφαλείας που αναδύονται μέσα σε ένα περιβάλλον έντονης γεωπολιτικής ρευστότητας που χαρακτηρίζει τον χρόνο αλλά και τον χώρο στον οποίο διαβιούμε καθημερινά.

Η κρισιμότητα και η πολυπλοκότητα της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας υπαγορεύονται από τη σύγχρονη εποχή, από τις ανάγκες που φέρνει το παρόν αλλά και από τις προκλήσεις που αναφαίνονται στο μέλλον. Γι΄αυτό και η σπουδαιότητα του ρόλου της, σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική κοινωνία όπως η Ελληνική, έχει έντονο το στοιχείο της διαχρονικότητας.

Η σημερινή εορτή του Αγίου Αρτεμίου μας βρίσκει όλους πλάι στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, οπλίζοντάς μας με δύναμη, κουράγιο, όραμα και διάθεση για σκληρή και μεθοδική δουλειά ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να παρέχουμε στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κάθε αναγκαίο εφόδιο προκειμένου να συνεχίζουν να καταθέτουν καθημερινά, τον καλύτερο εαυτό τους, διατηρώντας ασφαλή μια κοινωνία προόδου όπως είναι η ελληνική.

Χρόνια Πολλά!

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια