Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπογραφή Σύμφωνου Συνεργασίας Μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών


Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Διευθυντής Β´ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχος Δημήτριος Μήλας ΠΝ, υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας πενταετούς διάρκειας μεταξύ του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (ΙΠΕ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Η υπογραφή του Συμφώνου αποσκοπεί στη συμμετοχή των Στρατιωτικών Ιερέων σε εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και στην από κοινού διοργάνωση επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, όπως σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι τους άρρηκτους διαχρονικούς δεσμούς της Εκκλησίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε και ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο πρόσωπο του Αναπληρωτή Προέδρου του ΙΠΕ Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα συμβάλει αποφασιστικά στην κατάρτιση, στην επιμόρφωση, στην ποιμαντική εξειδίκευση και στην δια βίου εκπαίδευση των Αξιωματικών Ιερέων, ώστε να είναι σε θέση να καλύπτουν με επαρκείς γνώσεις τις ανάγκες της θρησκευτικής αγωγής τόσο των στελεχών, όσο και των στρατευμένων νέων της Πατρίδας.

Κατά την εκδήλωση, τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια