Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κακομεταχείριση αλληλέγγυων στη Λέσβο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ


Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ: Κάποιες πολύ γνωστές ακτιβίστριες του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες έβαλαν στο στόχαστρο οι αρχές στην Λέσβο με περίεργες μεθόδους ανάκρισης που ξεπερνάνε τα όρια της νομιμότητας και έχουν στόχο τον εκφοβισμό και την προσβολή της αξιοπρέπειας γυναικών που στέκονται στο πλευρό των προσφύγων.

Πρόκειται για ακτιβίστριες όπως η καλλιτέχνης Tinkebbel, η οποία μαζί με άλλες δύο είχαν κάνει αρκετές δράσεις στήριξης των προσφύγων, ιδιαίτερα των παιδιών, με μουσική και θέατρο. Μαζί της είναι η Μaartje Epema και ο Matthias van de Poortere.

Το «έγκλημα» τους ήταν ότι έδωσαν νερό και ψωμί σε πεινασμένους νεαρούς πρόσφυγες από την Σομαλία, κάτι για το οποίο ειδοποίησαν την FRONTEX, την Ακτοφυλακή και την Αστυνομία ότι συμβαίνει. Ο πρόσφυγες ήθελαν να πάνε στο καμπ  και να αιτηθούν ασύλου. Κρύφτηκαν σε ένα δάσος φοβούμενοι την παράνομη επαναπροωθηση στην Τουρκία. Η ομάδα των προσφύγων ήταν 27 άτομα και μέχρι τώρα εντοπίστηκαν μόνο οι 13, ενώ οι 14  αγνοούνται.

Ήδη, στην Ολλανδική Βουλή αναμένεται να τεθεί σε συζήτηση την Δευτέρα η καταγγελία αυτή.

Στην πραγματικότητα, οι αρχές έχουν μετατρέψει σε Γκουαντάναμο τα νέα στρατόπεδα που οικοδομούν στα νησιά, εφαρμόζουν εκτεταμένο πρόγραμμα άμεσων παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων με λέμβους στην Τουρκία ενώ η επίθεση σε βάρος του κινήματος αλληλεγγύης είναι απροκάλυπτη.

Έκτακτη διαδικτυακή συνέντευξη-καταγγελία απαράδεκτων παράνομων μεθόδων κακομεταχείρισης της Αστυνομίας Λέσβου σε βάρος αλληλέγγυων γυναικών από την Ολλανδία

Σάββατο 16/10, 5.30μμ, Αιόλου 47, 5ος όροφος

Και από το FACEBOOOK ζωντανή μετάδοση

Συμμετέχουν: Tinkebbel,ακτιβίστρια-καλλιτέχνης, Ιngeborg Beugel, ανταποκριτρια-filmaker, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια