Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα μέλη και νέες παροχές στον Κλάδο Υγείας των Αστυνομικών


Διαβάστε το κείμενο του Βασίλη Πανταζή, Αντιπροέδρου Οικονομικών της ΠΟΑΣΥ: Η θετική μεταρρύθμιση που ξεκίνησε να οικοδομείται το έτος 2018 στον ασφαλιστικό Φορέα των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία και στο Πυροσβεστικό Σώμα, μετά από παρέμβαση και κατάθεση προτάσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), αλλά και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, και η οποία αφορούσε στην ένταξη νέων μελών (ασφαλισμένων στα Ταμεία της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής με χρόνο υπηρεσίας έως τα δέκα έτη), τη χορήγηση επιπλέον ειδικών παροχών, την αύξηση του επιδόματος τοκετού κ.ά. στον Κλάδο Υγείας, εμπλουτίζεται περαιτέρω.

Πιο συγκεκριμένα, χθες, 21-10-2021, το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Ταμείου Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΑ.Π.Α.Σ.Α.) αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Προαιρετική ένταξη των ασφαλισμένων που προέρχονται από τα Ταμεία της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής στον Κλάδο Υγείας, με χρόνο υπηρεσίας έως τα δεκαπέντε (15) έτη, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

2. Χορήγηση στους ασφαλισμένους του Κλάδου Υγείας επιδόματος ύψους εκατό ευρώ (100,00 €) ανά δόση, για το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας που αφορά δύο δόσεις.

3. Χορήγηση στους ασφαλισμένους του Κλάδου Υγείας επιδόματος ύψους οκτακόσια ευρώ (800,00 €) ανά μαστό, μετά από αφαίρεση αυτού.

4. Χορήγηση επιδόματος χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας ύψους τριάντα ευρώ (30,00 €) ανά θεραπεία στην περίπτωση που οι δικαιούχοι – ασφαλισμένοι του Κλάδου Υγείας πραγματοποιούν νοσηλεία σε ιδιώτη πάροχο. Το συνολικό ποσό χορήγησης δε μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των χιλίων ευρώ (1.000,00 €).

5. Στις περιπτώσεις τοποθέτησης προθέσεων τεχνητών μελών άκρων, αντικατάστασης αυτών και επισκευής, ο Κλάδος Υγείας αποζημιώνει τα 2/3 του ποσού που επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος πέραν του ποσού το οποίο αποζημιώνει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

6. Σε περιπτώσεις νοσηλείας ασφαλισμένων του Κλάδου Υγείας σε ιδιωτικά θεραπευτήρια για καρδιοχειρουργικές και παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, χορηγείται επίδομα ανά δαπάνη μέχρι το ποσό των χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500,00 €), με την προσκόμιση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, πέραν του ποσού το οποίο καλύπτει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. To συνολικό ποσό χορήγησης δε μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (4.500,00 €).

Ο προαναφερόμενος εμπλουτισμός αποτελεί μία γενναία και θετική εξέλιξη για το αστυνομικό προσωπικό και τις οικογένειές τους, που ασφαλίζονται στον Κλάδο Υγείας του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α., αφού κινείται στους άξονες της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, δεν επιβαρύνει με επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές τους ασφαλισμένους του και αφήνει σχεδόν αμετάβλητο το αυξημένο πλεόνασμα του ενεργητικού στο αναλογιστικό ισοζύγιο του εν λόγω Κλάδου.

Η χορήγηση των ως άνω νέων παροχών και η ασφάλιση των νέων μελών στον Κλάδο Υγείας των Αστυνομικών θα ξεκινήσει μετά την υποβολή του σχεδίου Υπουργικής Απόφασης από το Δ.Σ. του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την έγκριση και την υπογραφή του τελευταίου, καθώς και τη δημοσίευση αυτής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Βασίλης Πανταζής

Αντιπρόεδρος Οικονομικών Π.Ο.ΑΣ.Υ. – Μέλος Δ.Σ. ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. 











Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ είπε…
Κ ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΑΡΟΧΩΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 21/10/2021 ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ή ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ .ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.