Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Ληστής είχε δώσει πανελλήνιες για να γίνει αστυνομικός


Η είδηση της ληστείας με δράστες όπως αποκάλυψε η «Π» δυο αδέλφια ηλικίας 16 και 17 ετών αντίστοιχα σε βάρος συνομίληκου τους, επί της Ακτής Δυμαίων, στο ύψος της Βέσο Μάρε στην Πάτρα, τα ξημερώματα της Κυριακής, προκάλεσε αίσθηση  σε συνδυασμό και με τον ισχυρισμό που φέρεται να προέβαλλαν, πως η οικονομική δυσχέρεια – δηλώνοντας αδυναμία ν’ αγοράσουν ένα σάντουιτς (!) – τους οδήγησε στην πράξη αυτή.

ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Εκείνο όμως που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση είναι το γεγονός, όπως πληροφορείται η «Π» πως επιθυμία του 17χρονου ήταν να εισαχθεί στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας (!). Μάλιστα, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, συμμετείχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή του στις σχολές της ΕΛΑΣ, σκοπός που δεν επετεύχθη και όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος από διώκτης του εγκλήματος, πέρασε …στην παρανομία.

Η αρχική πληροφόρηση ήθελε τους δυο κουκουλοφόρους δράστες να αρπάζουν το κινητό τηλέφωνο του 17χρονου, υπό την απειλή μαχαιριού, ωστόσο στην επίσημη ενημέρωση της τοπικής Αστυνομίας αναφέρεται, ότι τον λήστεψαν με την άσκηση σωματικής βίας.

ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Κατά τη σύλληψη τους από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, στην κατοχή του 16χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι και μια κουκούλα τύπου full face και στη κατοχή του 17χρονου ένας σκούφο και ένα περιλαίμιο.

ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας και της παράβασης του νόμου για τα όπλα, την Τετάρτη μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν θα οδηγηθούν ενώπιον του Ανακριτή Πάτρας, προκειμένου να απολογηθούν. Μέχρι τότε κρατούνται στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

https://pelop.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια