Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προβληματισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις με το ποσοστό ανεμβολίαστων στελεχών!


Προβληματισμό αλλά όχι ανησυχία προκαλεί το σημαντικό ποσοστό των στελεχών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και αρνείται να εμβολιαστεί. Αυτή την εβδομάδα καταγράφηκε και νέος θάνατος υπαξιωματικού του Στρατού Ξηράς από κορονοϊό, ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα στη Θράκη.

Ο συγκεκριμένος υπαξιωματικός δεν είχε λάβει καμία δόση του εμβολίου. Είναι ο τέταρτος θάνατος στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων που χάνει τη ζωή του από επιπλοκές του Covid-19. Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, συνολικά έχουν πεθάνει 4 στελέχη του Στρατεύματος, τρεις στον Στρατό Ξηράς και ένας στο Πολεμικό Ναυτικό. Όλοι ήταν ανεμβολίαστοι.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στο OnAlert, υπάρχει ένα ποσοστό, όχι αμελητέο, που εξακολουθεί να αντιδρά στον εμβολιασμό, παρά τις προτροπές και τις συστάσεις της ηγεσίας του Στρατεύματος.

 

«Δυστυχώς επιμένουν. Προτιμούν να υποβάλλονται σε self test και όχι να λάβουν τις δόσεις του εμβολίου», τονίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι η στρατιωτική ηγεσία για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του αντιεμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, εκτός της αυστηρής τήρησης των μέτρων που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχει δώσει εντολή να τοποθετούνται μόνο εμβολιασμένοι  αξιωματικοί και υπαξιωματικοί σε υπηρεσίες που παρατηρείται συνωστισμός.

Πόσοι ετέθησαν σε αναστολή στα στρατιωτικά νοσοκομεία

Το φαινόμενο των αρνητών στον εμβολιασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων. Όπως σας είχε ενημερώσει το OnAlert, υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια στο ένστολο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έναν μήνα μετά την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικοτητας, 130 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τις υγειονομικές δομές των σχηματισμών του Στρατού Ξηράς, σε σύνολο περίπου 4000 εργαζομένων, έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας εξαιτίας της άρνησης τις να εμβολιαστούν.  Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών από τους περίπου 1100 εργαζόμενους, οι 120 έχουν τεθεί σε αναστολή. Περίπου στο 10 % ανέρχονται και οι εργαζόμενοι στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροποριας.

 




Κώστας Αλατζάς

  https://www.onalert.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια