Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η δολοφονία Καραϊβάζ


Απαντήσεις μετά από έξι μήνες έδωσε η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσον αφορά τις έρευνες για τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ!

Για τρίτη συνεχόμενη φορά η οργάνωση «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» έκανε παρέμβαση για την εξιχνίαση της δολοφονίας. Είχαν προηγηθεί η καταγγελία τον περασμένο Μάιο και το ερώτημα στον υπουργό Εσωτερικών τον Αύγουστο, ενώ τον Οκτώβριο τοποθετήθηκε δημόσια πλέον, με ανακοίνωσή της. Η νέα αυτή, δημόσια τοποθέτηση της «RSF», στην οποία τονίζει ότι η επίλυση της δολοφονίας Γιώργου Καραϊβάζ «είναι βαρύνουσας σημασίας για την ασφάλεια των ελλήνων δημοσιογράφων», προκάλεσε αίσθηση λόγω των αυστηρών επισημάνσεων. Η «RSF» εξέφρασε αμφιβολίες για την «αποτελεσματικότητα της έρευνας και την επιθυμία των Αρχών να ταυτοποιήσουν όσους κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του δημοσιογράφου».

Το ΥΠΕΞ, στην απάντησή του, αναφέρει το «ενδιαφέρον του έλληνα πρωθυπουργού για τη γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης» και ότι η έρευνα παραμένει ως «απόλυτη προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας». Ωστόσο, παρόλο που η έρευνα «βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη», όπως αναφέρεται, τα στοιχεία δεν είναι δυνατόν να αποκαλυφθούν, καθώς η έρευνα είναι εμπιστευτική. Το θέμα δεν τέθηκε ξανά προς συζήτηση στην ΕΣΗΕΑ.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια