Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξαφνικές δηλώσεις επιθυμίας και μετακινήσεις για γραμματείες και όχι μόνο σε ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ


Διαβάστε το κείμενο, που απέστειλε στο bloko.gr αστυνομικός - αναγνώστης: Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα πολλές ξαφνικές μετακινήσεις ειδικότερα από γυναίκες κατόπιν επιθυμίας στις γραμματείες των ειδικών ομάδων Ο.Π.Κ.Ε και ΔΡΑΣΗΣ. 

Και δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε αν παίζει ρόλο σε κάποιο βαθμό  το εξτρά επίδομα που παίρνουν αυτές οι ομάδες (υπό μορφή εκτός έδρας), οι οποίες άξια το έχουν κερδίσει λόγω επικινδυνότητας.  

Γιατί όμως στις γραμματείες των ανωτέρω Υπηρεσιών δεν τοποθετούνται άτομα που πιθανόν επιθυμούν από τους ήδη υπηρετούντες άνδρες των ομάδων και έχουν γεμίσει γυναίκες από εκεί δεν υπήρχε ούτε μία στο παρελθόν? 

Επίσης εκτός απ’τις γραμματείες λόγω της ανωτέρω οικονομικής συνθήκης έχει γεμίσει η ΟΠΚΕ πληθώρα ατόμων από εκεί που δεν δήλωνε κανείς επιθυμία να υπηρετήσει με αποτέλεσμα να χάνει την ουσία του αντικείμενου της σαν ειδική Υπηρεσία και να φορτώνεται καθημερινώς με πάρεργα. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις εκπαιδεύσεις που περνάει η ΟΠΚΕ και η ΔΡΑΣΗ προκειμένου να αξιολογηθεί το προσωπικό τους πολλά απ’τα νέα επιθυμούντα άτομα δεν καταφέρνουν να τις βγάζουν εις πέρας και περνάνε τις αξιολογήσεις με «πλάγιο» τρόπο. 

Νομίζω ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο τρόπος επιλογής και το μέγεθος των ατόμων που ξαφνικά επιθυμούν να απαρτίσουν τις ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ αποφεύγοντας να γίνουν οι εν λόγω ειδικές Υπηρεσίες «αποθήκη» κόσμου από ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις. 

 

Παλιός Οπκίτης  









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ είναι ομάδες που υπάγονται σε κάποιες Υπηρεσίες. Δεν είναι αυτοτελείς υπηρεσίες, οπότε δεν νοείται να έχουν γραμματείες. Αλλά αυτό δε σας ενοχλεί. Το πρόβλημα σαφώς δεν είναι ότι σπαταλούνται άτομα σε θέσεις- εφευρέσεις, αλλά το ποιοι καταλαμβάνουν αυτές τις καρέκλες... Και γράψατε και ολόκληρο άρθρο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιες ΟΠΚΕ παίρνουν εκτός έδρας ως μορφή επιδόματος?
8 χρόνια σε ΟΠΚΕ επαρχίας δεν εχω πάρει ποτέ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι λυπηρό σε υπηρεσίες "πρώτης γραμμής" να δημιουργούνται θέσεις "κηφήνων" και μάλιστα με ίδιο επίδομα που παίρνουν οι μάχιμοι!!!!!
Ο χρήστης geohnit είπε…
Εκτός τόπου και χρόνου τα γραφόμενα