Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οικογένεια Φύσσα: Να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας


Παρέμβαση της οικογένειας Φύσσα με αφορμή τον έναν χρόνο από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. «Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

Σε παρέμβαση, με αφορμή τον έναν χρόνο από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, προχώρησε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

«Ένα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, και ενώ επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος. Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δεν θα μένουν πλέον ατιμώρητοι, πως το κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει ισόβια ασυλία και κάλυψη ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μάθημα προς όλους μας ότι η ανοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία» αναφέρεται στο γραπτό κείμενο της οικογένειας και συνηγόρων.

Έπειτα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επισημαίνεται ότι σε μία χρονική συγκυρία «που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας» καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας.

«Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών» καταλήγει.

Η ιατροδικαστική έκθεση έκανε ξεκάθαρο πως οι δύο μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά στην καρδιά του Παύλου ήταν εν ψυχρώ, επαγγελματικές και υπολογισμένες.









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Φυσικά και όχι. Μόνο οι νεκροί της ''φασιστικής'' βίας μετράνε. Οι νεκροί της αριστερής, αναρχικής, τρομοκρατικής βίας δεν μετράνε, είναι στα πλαίσια της αντίστασης απέναντι στο σύστημα οπότε δικαιολογούνται. Πρέπει να μπει ένα τέλος στον φασισμό και την παράνοια των ηττημένων του εμφυλίου, αρκετά ανεχτήκαμε τις οργανωμένες μειοψηφίες της αριστεράς να εκφοβίζουν να καταστρέφουν και να απειλούν όποιον δεν συντάσσεται με τις ουτοπικές τους ιδεοληψίες.