Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αχαΐα: Ρομά περικύκλωσαν και επιτέθηκαν στο όχημα που επέβαινε ο Αστυνομικός Διευθυντής


Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στην Αχαΐα μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες και τα αλυσιδωτά «μπλόκα» των Ρομά σε διάφορες περιοχές του εθνικού οδικού δικτύου.

Παραλία, Βραχνέικα, Ροδοδάφνη και Σαγέικα   έθεσαν σε συναγερμό την τοπική Αστυνομία καθώς ομάδες Ρομά βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα.

Όχι μόνον έκλεισαν αιφνιδιαστικά την κυκλοφορία, αλλά εξαπέλυσαν επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών και σε όσους οδηγούς επιχείρησαν να «σπάσουν» τα μπλόκα τους.

Στα Σαγέικα, μάλιστα, προχθές τη νύχτα, οι Ρομά καλυπτόμενοι από το σκοτάδι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η κατάσταση που βίωσαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο ήταν δύσκολη, όπως την περιέγραψαν οι ίδιοι.

Άμεσο κίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα αντιμετώπισε, σύμφωνα με πληροφορίες και ο αστυνομικός διευθυντής Αχαϊας, ταξίαρχος, Γιάννης Κυριακόπουλος, μεταβαίνοντας σε ένα από το μπλόκα που είχαν δημιουργήσει ρομά.

Ξαφνικά το υπηρεσιακό του όχημα, περικυκλώθηκε από δυο αγροτικά αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν ρομά, που άρχισαν να πετροβολούν το υπηρεσιακό όχημα. Ευτυχώς η αντίδραση του οδηγού του κ. Κυριακόπουλου, ήταν καταλυτική καθώς απομάκρυνε με αστραπιαίες κινήσεις το όχημα και απέτρεψε τα χειρότερα.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια