Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Καμιά ανοχή στο φασισμό


Ανακοίνωση από την Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Ένα χρόνο μετά τη δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής και της εγκληματικής ιδεολογίας και δράσης της, πληροφορούμαστε για νέες δολοφονικές επιθέσεις οπαδών της και άλλων ναζιστών σε βάρος μαθητών και νεολαίων, ιδιαίτερα σε όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά και θρέφει το φασισμό. 

Καταδικάζουμε τις φασιστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη (ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, Ηλιούπολη) και στο Ν. Ηράκλειο Αττικής και επισημαίνουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της αστυνομίας για την ανοχή που έχουν επιδείξει στους δράστες. Είναι φανερό ότι οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μέρος οργανωμένου σχεδίου που εξελίσσεται σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Γι’ αυτό δεν μας εκπλήττει ιδιαίτερα η ανοχή της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, που αποθρασύνει τους φασίστες και τους εργαλειοποιεί ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Η χαλαρή στάση της έναντι στην εγκληματική οργάνωση και στα στελέχη της, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ήταν ενδεικτική Οι δηλώσεις και οι αναλύσεις όσων επιχειρούν να υποβαθμίσουν τις επιθέσεις και να τις ντύσουν το μανδύα της αντιπαράθεσης μεταξύ αντιφρονούντων εξυπηρετούν μόνο όσους στρέφονται ενάντια στο λαό. Όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του φασισμού, κάθε έντιμος άνθρωπος και κάθε οργανωμένο σύνολο μόνο μια ξεκάθαρη θέση μπορεί να έχει: Όχι στο φασισμό!

Όπως τονίζαμε και σε ανακοίνωσή μας, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ο  φασισμός δεν πεθαίνει χωρίς τη διαρκή και σταθερή πάλη όλου του λαού ενάντια σε όλες τις εκφάνσεις του και ιδίως χωρίς την ανατροπή του διεφθαρμένου και βρώμικου εκμεταλλευτικού συστήματος που τον επωάζει. Τα φίδια της φασιστικής ιδεολογίας και έκφρασης, θα εξακολουθήσουν να χύσουν το δηλητήριό τους, με την ανοχή ή και την προτροπή του κράτους και της τάξης που διαφεντεύει. Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία, ο εθνικισμός, εξακολουθούν να μολύνουν την κοινωνία μας, στοχοποιώντας τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, γειτονικούς λαούς που δεν έχουμε να μοιράσουμε παρά μόνο τη φτώχεια μας. Εξάλλου, το σύστημα θα επιχειρεί πάντοτε, άλλοτε φανερά με τις διακηρυγμένες θέσεις της Ε.Ε. και άλλοτε στο παρασκήνιο, να προωθήσει  ανιστόρητες θεωρίες για «τα δύο άκρα», εξισώνοντας το τέρας του ναζισμού-φασισμού με τις ιδέες για τη νίκη του ανθρώπου και τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Ειδικά για την αστυνομία, που υπήρξε ένας  προνομιακός χώρος όπου η Χρυσή Αυγή έχυνε το δηλητήριο της ιδεολογίας της, τονίζουμε ότι  πρέπει οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας να προβληματιστούν. Να αντιληφθούν πως η «αναβίωση» της φασιστικής ιδεολογίας και δράσης που συνδέεται σήμερα και με τα σκοταδιστικές θεωρίες και κινήσεις της πανδημίας του κορονοϊού, υπηρετεί το χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων, που αφορούν τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όπως επίσης και τα συνδικαλιστικά και υπηρεσιακά τους δικαιώματα.   Να βρουν τη δύναμη, μέσα και από τις ενώσεις τους, να απομονώσουν κάθε φασιστική έκφραση. Χρειάζεται οι ίδιοι να μην ανέχονται και να καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές. , Η απομόνωση των ναζιστών και η απόρριψη της  φασιστικής ιδεολογίας στα σκουπίδια της ιστορίας, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε απόστρατο, για κάθε αστυνομικό.

Το αντιφασιστικό φρόνημα του λαού δεν σπάει με τις πρακτικές τρομοκράτησης των φασιστών. Ο αγώνας του ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που επωάζει το αυγό του φιδιού θα συνεχίζεται πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά. Στον αγώνα αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι με τη μαζική πάλη και την αλληλεγγύη μας. Κανένας εφησυχασμός, καμιά ανοχή στο φασισμό!

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πω πω, μέχρι να διαβάσω τους αποστολείς του άρθρου νόμιζα ότι βλέπω ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ή της ΚΝΕ, άντε της ΕΦΣΥΝ στη χειρότερη. Είστε σίγουροι ότι δεν μπερδέψατε τα άρθρα ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι αστυνομικοί δεν είναι φασίστες. Είναι οικογενειάρχες και σέβονται τους συνανθρώπους τους. Ούτε πλουσιόπαιδα φαντασμένα είναι. Ξέρουν από φτώχεια και υπηρετούν όλο το λαό. Αν υπάρχουν και λίγα τσογλάνια που πατούν τον όρκο τους για πίστη στη δημοκρατία, επιβεβαιώνουν τον κανόνα πως η συντριπτική πλειοψηφία αγαπά τον τόπο, τον κόσμο, τη δημοκρατία.