Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ευάγγελος Ευαγγέλου: Ποιοι ακριβώς θα «προτείνουν» τις αλλαγές στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ και στην εκπαίδευση των αστυνομικών;


 Αλλαγές στο «τρόπο εφαρμογής» του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας και στην εκπαίδευση των αστυνομικών, έχει προαναγγείλει, , σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αυτές, φυσικά οι αλλαγές, είναι πάντα καλοδεχούμενες….υπάρχει όμως, ένα μεγάλο ΑΛΛΑ, και το οποίο είναι: Ποιοι  είναι  αυτοί που έχουν τη γνώση, την επιχειρησιακή εμπειρία, την κατάλληλη εκπαίδευση καθώς και εξειδίκευση σε συγκεκριμένα κυρίως αντικείμενα, για να μπορέσουν να «προτείνουν  και να επιφέρουν» ολες αυτές τις αλλαγές; Διότι όλοι αυτοί, αν δεν έχουν όλα αυτά που ανέφερα και ακόμα περισσότερα, δεν μπορούν να «βοηθήσουν» , ώστε  να επέλθει καμία αλλαγή. 

 Πρέπει να γίνει γνωστό ότι οι βαθμοί ή η τοποθέτηση σε κάποια ειδική ή άλλη υπηρεσία, ανθρώπων οι οποίοι όχι μόνο δεν ξέρουν το αντικείμενο αλλά δεν έχουν ούτε μακρινή συγγένεια με αυτό, δεν πρόκειται να επιφέρει  καμία ουσιαστική αλλαγή. Γιατί «το αξίωμα ή οι βαθμοί» δεν σε κάνουν  
Γνώστη! Επίσης, με «διάφορους τηλεοπτικούς σχολιαστές»,  που νομίζουν ότι έχουν γνώση για όλα σχεδόν τα αστυνομικά αντικείμενα, οι οποίοι δεν έχουν εκπαιδευτεί σχεδόν ποτέ ή δουλέψει ως αστυνομικοί, δεν μπορεί να επέλθει αυτή η αλλαγή. 

 Όπως έχω γράψει και επισημάνει σε πολλά άρθρα μου, πρέπει να επέλθει θεσμική αλλαγή στην Αστυνομία, ξεκινώντας πρώτα από τους κανονισμούς λειτουργίας του σώματος ( είναι από το 1984), για να μπορέσουμε να μιλάμε για σύγχρονη αστυνομία.     

 Πρέπει να γίνει αξιολόγηση όλου του προσωπικού, ανεξαρτήτως βαθμού, για να μπορέσουμε να μιλάμε για επιχειρησιακή ετοιμότητα της αστυνομίας. Δεν μπορεί να αποφασίζουν «αστυνομικοί» που δεν έχουν επιχειρησιακή εμπειρία ( το γνωστό πεζοδρόμιο) παρά μόνον επιτελικών γραφείων…..( το μόνο πεζοδρόμιο που έχουν περπατήσει είναι από το αμάξι τους στο γραφειο τους και αντίστροφα). 

 Όταν τοποθετείς «αξιωματικούς-διοικητές» σε καίριες θέσεις, όπως την εκπαίδευση, οι οποίοι λένε «μάρκα πιστολιού 9mm» και πολλά αλλά, δεν μπορείς να αναβαθμίσεις την εκπαίδευση. Όταν την εκπαίδευση των Αστυνομικων, με διαταγή του Αρχηγείου, από 5 ημέρες που ήταν έγιναν 3, όταν για 2 1/2 χρόνια δεν έχεις σφαίρες για την εκπαίδευση  (2016 εως 2019) και τη σταματάς, όταν δεν «προσφέρεις» την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και τους κατάλληλους χώρους για εκπαίδευση,  όταν για 1 1/2 χρόνο, όλοι οι αστυνομικοί, με διαταγή του Αρχηγείου, ασχολούνται μόνο με τους ελέγχους covid-19 και πολλά πολλά ακόμη πάρεργα, δεν μπορείς να λες τι φταίει; Αλλά ΠΟΙΟΣ φταίει; Και φυσικά όχι ο απλός αστυνομικός των 800€, που μέρα νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, και με μη επαρκεί τηλεπικοινωνιακά μέσα,  προσπαθεί με όλες τις αντιξοότητες, κυρίως υπηρεσιακές, να είναι δίπλα στον πολίτη.

  Γι’ αυτό κ. Υπουργέ, ρωτήστε πρώτα τον απλό αστυνομικό και πολλούς κατώτερους που έχουν όλες αυτές τις γνώσεις που απαιτούνται, και προχωρήστε σε ότι έχετε εξαγγέλει, και όχι τους «γνωστούς- αγνώστους», που μέχρι τώρα έχουν αποδείξει, τι έχουν επιτύχει…. 
 Δεν μπορείς να κανείς το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, συνέχεια, και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. 

  Κύριε Υπουργέ !!!!! Οργανώστε, Εξοπλίστε, Εκπαιδεύστε , Αξιολογείστε και μετά Απαιτείστε και Προχωρήστε  στις κατάλληλες αλλαγές.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ. Ευαγγελος

Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ

Μέλος του Ε.Κ.Α Θεσσαλονικης








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια