Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την αντιδραστική τροπολογία που καταργεί την απλή αναλογική στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της αστυνομίας


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έφερε την αντιδραστική και κατάπτυστη τροπολογία 1111/87 – 22 Οκτώβρη 2021. Επιδίωξή της η κατάργηση της απλής αναλογικής στην εκλογή των οργάνων και αντιπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και η καθιέρωση του ενιαίου ψηφοδελτίου, δηλαδή πλειοψηφικό σύστημα εκλογής των οργάνων και των αντιπροσώπων.

 

Είναι γνωστό ότι με βάση το ν. 1264/1982, η εκλογή όλων των οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής. Με το σύστημα αυτό συμμετέχουν συσπειρώσεις συνδυασμών, αλλά και μεμονωμένοι υποψήφιοι, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την έκφραση όλων των απόψεων.

 

Αντίθετα με την τροπολογία της κυβέρνησης, επιδιώκεται να καθιερωθεί το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα, στην εκλογή των οργάνων και των αντιπροσώπων στα πρωτοβάθμια σωματεία και στις Ομοσπονδίες των αστυνομικών.

 

Η κυβέρνηση θέλει να φιμώσει κάθε αντίσταση, κάθε αντίθετη φωνή στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της. Είναι σε πλήρη συνεννόηση με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) για την κατάθεση της προαναφερόμενης τροπολογίας. Είναι έκθετη η διοίκηση της ΠΟΑΣΥ στον αυταρχικό και εκφυλιστικό κατήφορο που έχει πάρει.

 

Να εκφοβίσει και να περιθωριοποιήσει όλους όσους αποκαλύπτουν και αντιστέκονται σ’ αυτή.

 

Να φιμώσει κάθε αγωνιστική φωνή για τη λύση των προβλημάτων των αστυνομικών.

 

Να βάλει ταφόπλακα σε όλους αυτούς που είναι αντίθετοι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής από την κυβέρνηση, ενάντια στο λαό που αγωνίζεται.

 

Η κυβέρνηση μετά το κλείσιμο της Βουλής, δεν κατάφερε να φέρει για συζήτηση και ψήφιση την τροπολογία.

 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει την αντιδραστική τροπολογία.

 

Καλούμε κάθε αντιπρόσωπο στο συνέδριο που αντιτάσσεται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και είναι ενάντια στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, δεν θέλει οι αστυνομικοί να σηκώνουν το γκλομπ και να ρίχνουν χημικά ενάντια στο λαό που αγωνίζεται να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών στο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ που θα γίνει 30-31 Οκτώβρη.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


protast.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια