Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΜΑΣ: Υποβάθμιση της εργασιακής σταθερότητας η συνεχής δημιουργία νέων Υπηρεσιών με το ήδη υπάρχον προσωπικό!


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της παράταξης ΕΜΑΣ από την Ένωση Θεσσαλονίκης: Χρόνια τώρα παρατηρείται το φαινόμενο να δημιουργούνται συνεχώς νέες Υπηρεσίες ή Ομάδες για διάφορες ανάγκες που εντοπίζονται, εφευρισκονται ή προφασιζονται από τη πολιτική ή φυσική ηγεσία μας και που πολλές φορές το αντικείμενο τους ήδη καλύπτεται από υπάρχουσες Υπηρεσίες. Δυστυχώς όμως, όπως και αυτή τη φορά διαπιστώνουμε ότι οι νέες αυτές Υπηρεσίες ή Ομάδες στελεχώνονται από το ήδη υπάρχων Αστυνομικό προσωπικό, με ο, τι εργασιακές συνέπειες έχει αυτό στους συναδέλφους μας. Ειδικότερα, στην αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκαν πρόσφατα με εντολή ΑΕΑ δύο νέες Υπηρεσίες(η ΟΔΟΣ και τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας), που στελεχώθηκαν από Αστυνομικούς που ήδη υπηρετούν στην Γενική μας. Μόλις πριν από 4 μέρες η Γ. Α. Δ.Θ. μας ενισχύθηκε με μόνο 15 Αστυνομικούς στις έκτακτες μεταθέσεις, αν και οι ιθύνοντες γνώριζαν πως πριν από περίπου 15 ημέρες προκειμένου να δημιουργηθούν οι δύο αυτές νέες Υπηρεσίες, στελεχώθηκαν με δεκάδες Αστυνομικούς, από τις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. Είναι υποχρέωση μας ως συνδικαλιστές να παρεμβαίνουμε σε οτιδήποτε διαταράσσει την εργασιακή κατάσταση, σταθερότητα και ομαλότητα των Αστυνομικών υπαλλήλων.

Θεωρούμε ότι η εν λόγω κατάσταση και η συνεχής δημιουργία Υπηρεσιών με το ήδη υπάρχων προσωπικό δημιουργεί τα ακόλουθα προβλήματα: α) τον εξαναγκασμό του Αστυνομικού προσωπικού να μετακινείται-μετατίθεται χωρίς να το επιθυμεί, διαταράσσοντας την εργασιακή του σταθερότητα, γεγονός που έχει προεκτάσεις και στην οικογενειακή του ζωή και διαβίωση , κατά παράβαση των δικαιωμάτων του. β) την συνεχή υποβάθμιση των ήδη ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΩΝ υπαρχουσων Υπηρεσιών από τις οποίες μετακινούνται οι Αστυνομικοί για τις νέες αυτές Υπηρεσίες, γεγονός που οδηγεί στον εξαναγκασμό του Αστυνομικού προσωπικού που υπηρετεί στις Υπηρεσίες αυτές να εργαστεί παραπάνω από το κανονικό, να καλύψει την έλλειψη προσωπικού, που η ίδια η Υπηρεσία δημιουργεί και με αυτόν τον τρόπο να ενταθεί ακόμα περισσότερο η άθλια εργασιακή κατάσταση που ήδη επικρατεί.

Ως συνδικαλιστες που οφείλουμε να προασπιζουμε τα εργασιακα δικαιώματα των Αστυνομικών Υπαλλήλων που υπηρετούν στο Νομό Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της δραστηριότητας και της συμμετοχής μας στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουμε την κατάσταση αυτή, που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του προσωπικού. Αποτελεί υποχρέωση της ηγεσίας μας να τηρεί τον κανονισμό του Σώματος που αφορά την κατανομή των οργανικών θέσεων των Υπηρεσιών και να στελεχώνει αυτές προκειμένου να επιτελέσουν το έργο τους, όχι εικονικά, αλλά πραγματικά. Είναι απόλυτα λογικό ότι, εφόσον η ηγεσία επιθυμεί να δημιουργεί νέες Υπηρεσίες οποιασδήποτε μορφής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έχει η ίδια την ευθύνη να τις στελεχώσει με Αστυνομικό προσωπικό χωρίς να επηρεάζει την ομαλή λειτουργία ετερων Υπηρεσιών. Για αυτό και επιβάλλεται η τροποποίηση του ΠΔ10Ο/2003 και πρόσθεση εδαφίου ως εξης:"Σε περίπτωση δημιουργίας-ίδρυσης Υπηρεσίας η Ομάδας, θα μετατιθεται στην Γενική ή στη ΔΑ που αυτές δημιουργούνται αριθμός Αστυνομικων ίσος με αυτόν που προβλέπεται για την λειτουργία της Ομάδας ή Υπηρεσίας. Οι Αστυνομικοί αυτοί θα προέρχονται από τον πίνακα των επιθυμουντων μετατιθεμενων συναδερφων με το σύστημα των μορίων. " Δεν είναι ο Αστυνομικός υπάλληλος ένα πειραματόζωο, έρμαιο των μεταθέσεων και μετακινήσεων κατά το δοκούν.

 

Ε.ΜΑ.Σ.

“πρώτα ο συνάδελφος”









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια