Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣΥΡΙΖΑ: «Φθινόπωρο, καλοκαίρι, χειμώνα, μπάχαλο και ανίκανη η κυβέρνηση Μητσοτάκη»



«Το επιτελικό μπάχαλο είναι λίγο για να περιγράψει το χάος, το οποίο επικρατεί, κυρίως, στην Αττική, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα από την κακοκαιρία Μπάλλος», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης. 

«Τι και αν ήταν ενήμεροι στην κυβέρνηση και στην Περιφέρεια Αττικής ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα. Πάλι θα φταίει κάποιος άλλος για τις τραγικές εικόνες στο σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας, στους κλειστούς δρόμους της Αθήνας και στις πλημμυρισμένες γέφυρες» παρατηρούν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνεχίζουν: «Δεν φταίει πάντα κάποιος άλλος για την ανικανότητα της Νέας Δημοκρατίας και την διοικητική ανεπάρκεια της κυβέρνησης, καθώς ήδη από τις 9.9.2021 οι δήμαρχοι Πειραιά, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Μοσχάτου-Ταύρου με επιστολή τους στα αρμόδια υπουργεία είχαν εκφράσει την ανησυχία τους ότι το Λεκανοπέδιο Αττικής δεν διαθέτει ικανοποιητική αντιπλημμυρική θωράκιση. 

Τι επεσήμαιναν ότι έπρεπε να γίνουν;

   1. Η άμεση κατασκευή έργων ανάσχεσης των υδάτων στα υψηλά σημεία του Κηφισού.

   2. Η κατασκευή του κυκλοβόρου αγωγού που θα συλλέγει και τα επιφανειακά νερά από το κέντρο της Αθήνας.

   3. Η άμεση λειτουργία του συλλεκτήριου νέου παραλιακού αγωγού και του καναλιού στα έργα του Φαληρικού Όρμου.

   4. Η άμεση διευθέτηση της κοίτης και των όχθεων του Ιλισσού ποταμού στο ανοικτό τμήμα του και ιδιαίτερα η κατασκευή νέας γέφυρας στην παλαιά παραλιακή Λ. Ποσειδώνος.

   5. Η λήψη μέτρων σε όλα τα επικίνδυνα σημεία.

   6. Η δημιουργία συστήματος Πολιτικής Προστασίας έγκαιρης ειδοποίησης για πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές των συγκεκριμένων δήμων.  

Τι έγινε; Απολύτως τίποτα.

Και σήμερα έχουν πλημμυρίσει τα νότια προάστια, η παλαιά παραλιακή Λ. Ποσειδώνος με τους επιβάτες του λεωφορείου να το εγκαταλείπουν άρον άρον, ο Κηφισός και ο Ιλισσός είναι στα όριά τους και στον Λυκαβηττό να τρέχουν οι χείμαρροι».

naftemporiki.gr









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενώ με εσάς στην εξουσία, ζουσαμε ζωή χαρισάμενη, τι να σας λέω....... Ανθελληνικά αριστερόμουτρα, στο 3% και πολύ σας είναι.........