Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση Π.Ο.Λ. με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Ποια θέματα συζήτησαν


Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών: Πραγματοποιήθηκε χτες 30-09-21 στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό τον Θοδωρής Δρίτσα  Υπεύθυνο Σωμάτων Ασφαλείας, εκ μέρους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ , πρώην ΥΝΑΝΠ και τον  Θράσο Σταυριδόπουλο, Συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του κόμματος.

 

Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Κυράνης Κων/νος ,η Γ.Γραμματέας Μπέη Χαριτίνη ,οι Αντιπρόεδροι Πλαστουργός Χαράλαμπος , Γιαταγάνας Γεώργιος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Αθουσάκης Εμμανουήλ.

 

Μεταθέσεις

 

Συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αλλαγής στο υφιστάμενο καθεστώς των μεταθέσεων που αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.

Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης της Π.Ο.Λ. αναδείξαμε τα προβλήματα που υφίστανται με τη διαδικασία των μεταθέσεων και είμαστε υπέρ ενός νέου ΠΔ

Μεταθέσεων σύγχρονου, πρακτικού και ευέλικτου. 

 

Οργανικές θέσεις

 

Σοβαρό ζήτημα θα προκύψει με την κατανομή των 1500 οργανικών θέσεων αφού μέσα σε μία νύκτα, από την έκδοση του σχετικού ΠΔ, θα μεταβληθούν δυσανάλογα τα ποσοστά στελέχωσης και οι νησιωτικές υπηρεσίες αντί να ενισχυθούν θα δείχνουν υπερβολικά υποστελεχομένες.  

 

Προσλήψεις  

 

Κρίνεται απαραίτητος ο σχεδιασμός προσλήψεων σε βάθος δεκαετίας καθώς στα επόμενα χρόνια η μεγάλη σε αριθμό συνταξιοδότηση στελεχών θα προκαλέσει σοβαρά κενά που δύσκολα θα αναπληρωθούν αν δεν υπάρχει μέριμνα από σήμερα .

 

Βαθμολόγιο

 

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει  προσχέδιο τροποποίησης του π.δ. 81/2012 «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής» (Α΄139) με  κύριο  χαρακτηριστικό την αύξηση των χρόνων παραμονής σε κάθε  βαθμό κάτι που πριν λίγο καιρό θα φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας αφού κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι αποτελεί προϊόν εργασίας κάποιων που εργάζονται για το καλό των Λιμενικών.

 

Διαγωνισμός Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού.

Η Π.Ο.Λ. εξέφρασε την αντίθεσή της στη προοπτική συμπλήρωσης των κενών θέσεων του διαγωνισμού ,εφόσον δεν προσέλθουν απόφοιτοι σχολών Α.Ε.Ν. ,από πτυχιούχους Ιδιωτικών Σχολών με έδρα την Ελλάδα οι οποίες χορηγούν «αλλοδαπά» πτυχία και όχι από εν ενεργεία στελέχη που ήδη προσφέρουν υπηρετώντας στα πλωτά .

 

Κατατέθηκε υπόμνημα με μία σειρά από προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και χρήζουν επίλυσης όπως: 

 

1) η επαρκής στελέχωση των νησιωτικών υπηρεσιών,

2) η ενεργοποίηση της διάταξης (ν.4504/17 άρθ.79) για την εξέλιξη των Λιμενοφυλάκων σε υπαξιωματικούς,

3) η εφαρμογή του Νόμου των οδοιπορικών και για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής,

 4) η νυχτερινή απασχόληση στελεχών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ώστε να αποζημιώνονται όσοι εξ’ αυτών εργάζονται  τη νύχτα,

 5) η αντικατάσταση των απαρχαιωμένων υπηρεσιακών ταυτοτήτων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής,

6) το επιμέρους ασφαλιστικό  ζήτημα, που αφορά στην εξαγορά της 3ετίας, κατά την παρ. 4, του άρθρου 22, του ν.3865/2010,

7) η αναγνώριση των υποχρεωτικών ετών ως Λιμενοφύλακας για προκηρύξεις υπαξιωματικών από το 1996 και έπειτα,

 8) η διεύρυνση περιοχών που δικαιούνται το επίδομα παραμεθορίου,

9) η διεύρυνση της μάχιμης πενταετίας,

 10) η αναβάθμιση του συνδικαλιστικού κινήματος στο Λιμενικό Σώμα,

11) η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από 20% σε 6,67% για την αναγνώριση των ετών σπουδών, στρατού κλπ.

12) οι συνθήκες και το πλαίσιο εργασίας των στελεχών που υπηρετούν στα πλωτά,

13) τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δόκιμοι Λιμενοφύλακες,

14) οι προσλήψεις στελεχών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και η αναγκαιότητά αύξησης του αριθμού εισαγωγής κατ’ έτος και

15) η ανακατανομή οργανικών θέσεων στο σύνολο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε αντίθεση με το υπάρχον σχέδιο κατανομής των 1.500 νέων οργανικών θέσεων.

16) αποκατάσταση και μετακίνηση σε διαφορετική υπηρεσία των συναδέλφων που ετέθησαν σε αναστολή εργασίας επειδή υπηρετούν σε υπηρεσία που αποτελεί υγειονομική δομή και δεν έχουν εμβολιαστεί .

 

Η Π.Ο.Λ. όπως επιτάσσουν οι αρχές της του υγειούς συνδικαλισμού  πραγματοποιεί συναντήσεις με όλα τα  κόμματα του Κοινοβουλίου αναδεικνύοντας τα ζητήματα που μας ταλανίζουν και κάνοντας παράλληλα κοινωνούς των προβλημάτων  τις δημοκρατικές δυνάμεις που έχουν τη βούληση να μας στηρίξουν ως Ομοσπονδία στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. 











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια