Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαραθώνια η απολογία των επτά αστυνομικών - Τί είπε ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ


Οι πέντε από τους επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής στην Ανακρίτρια για τους πυροβολισμούς στο Πέραμα το βράδυ της Παρασκευής όπου έχασε τη ζωή του ο 18χρονος.

Λίγο πριν από της 9 το πρωί οδηγήθηκαν φορώντας αλεξίσφαιρα, υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας δήλωσε μετάξύ άλλων ''οι εντολείς μου με ιδιαίτερη σεμνότητα, πρώτα πρώτα με εξουσιοδότησαν να ζητήσω δημοσίως να εκφράσω τη λύπη τους για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας, όμως αυτό το οποίο εμείς υποστηρίζουμε είναι ότι προηγήθηκε εναντίον τους μία απόπειρα ανθρωποκτονίας και γι αυτό είναι κατηγορούμενοι οι επιζήσαντες.''

Ο Υπαστυνόμος - επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ περιέγραψε τα δραματικά λεπτά της καταδίωξης:

 ''Συνέχισε να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κάθε φορά που το πλησίαζαν (οι αστυνομικοί) με δυνατότητα να το εγκλωβίσουν, άλλαζε ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς δεξιά και αριστερά προσπαθώντας συνεχώς να τους εμβολίσει ή να τους αναγκάσει να χάσουν τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσαν. Σε αυτή τη φάση δεν πυροβόλησαν οι αστυνομικοί τα ελαστικά του οχήματος, διότι θα μπορούσε να είχε εκτραπεί το όχημα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι επιβαίνοντες διερχόμενοι οδηγοί αφού το αυτοκίνητο θα κινούνταν ανεξέλεγκτα. '' 

Στην Ανακρίτρια εμφανίστηκε και ο 14χρονος που διέφυγε. Δήλωσε στους δημοσιογράφους.: Έχουμε πάρει ένα αμάξι, φάγαμε καταδίωξη, ήρθε πίσω μας η ομάδα ΔΙΑΣ. Μετά από εκεί μπήκε το λεωφορεία μέσα στη μέση και δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα και αυτοί άφησαν τα μηχανάκια κάτω και μας πυροβολήσανε και μετά εγώ έκανα μια μανούβρα για να φύγω. Μόλις σταματήσαμε βάλαμε τα χέρια ψηλά και αυτοί μας πυροβολήσανε. Πυροβολήσανε τον φίλο μου.

'' Δεν νομιμοποιείσαι ως αστυνομικός να προβάλεις ισχυρισμό άμυνας όταν ο ίδιος φέρεις αποκλειστική ευθύνη στην πρόκληση συνθηκών και δημιουργία τέτοιων συνθηκών επικινδυνότητας''. προσέθεσε η Βούλα Δημητριάδου, δικηγόρος των δύο επιβατών του οχήματος. 

Αρκετοί συνάδελφοι των αστυνομικών βρέθηκαν στα δικαστήρια. Ανάμεσα τους και το Προεδρείο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών.

Ο Βασίλης Ντούμας δήλωσε:  Εκτιμούμε ότι στηρίζουμε μελοθάνατους αστυνομικούς και όχι δολοφόνους που υπερασπίστηκαν τη ζωή τους και ευελπιστούμε ότι η δικαιοσύνη σε λίγο θα τους βγάλει τις χειροπέδες

Ο Στράτος Μαυροειδάκος αναφέρθηκε στις εντολές που δόθηκαν από τη ΓΑΔΑ: Από τον Α100 από ό,τι ακούστηκε στις διαβιβάσεις, τον Ταξίαρχο, τον Διοικητή της Άμεσης Δράσης καθώς και από οποιοδήποτε αξιωματικό είναι στο κέντρο επιχειρήσεων δεν υπάρχει περίπτωση να είναι σε μία σύγχρονη αστυνομία τέτοια εντολή. Εντολή σταματήστε την καταδίωξη δεν υπάρχει.

 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια