Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του Λευτέρη Οικονόμου με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Ε.Ε.


Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου συναντήθηκε με την Αναπληρωτή Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Ε.Ε. Beate Gminder , σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

O κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στη μεταναστευτική πίεση που εξακολουθεί να υφίσταται η Ελλάδα και στην αύξηση των ροών στα χερσαία σύνορα κατά το τρέχον έτος. Τόνισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να σεβασθεί τις απορρέουσες υποχρεώσεις της από την Κοινή Δήλωση του 2016, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την αναγκαιότητα μιας ενιαίας ευρωπαϊκής προσέγγισης έναντι της τουρκικής πλευράς, αλλά και εν γένει επίδειξης αλληλεγγύης, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα εξωτερικά σύνορα.

 

Από την πλευρά της η Ευρωπαία αξιωματούχος αναφέρθηκε σε ζήτημα μετανάστευσης και βελτίωσης της συνεργασίας με την Επιτροπή σε συγκεκριμένους τομείς, όπως αυτόν των επιστροφών. Έθιξε, επίσης, θέματα διαχείρισης και προστασίας συνόρων, καθώς και γενικότερης λειτουργίας του Χώρου Schengen.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια