Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καλώς ήρθατε στην πόλη μας κ Υπουργέ - Του Αλέξανδρου Σφελινιώτη


Κείμενο του συνδικαλιστή αστυνομικού Αλεξάνδρου Σφελινιώτη:


Κύριε υπουργέ με αφορμή την επίσκεψη σας στην πόλη μας και επειδή σίγουρα πολλοί θα προσπαθήσουν να σας πουν πως η κατάσταση εδώ είναι ιδανική να ξέρετε πως ο εργασιακός μεσαίωνας καλά κρατεί.

 

Ανακλήσεις ημερησίων αναπαυσεων, τροποποιηση καθημερινής υπηρεσίας για γεγονότα και εκδηλώσεις που είναι γνωστά εδώ και μέρες, εκτέλεση υπηρεσίας σκοπού χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας, οφειλές ημερησίων αναπαυσεων σε πολλές υπηρεσίες που φθάνουν σε διψήφιο νούμερο.

 

Αστυνομικοι υπεραριθμοι σε πολλές υπηρεσίες και ολιγαριθμοι σε άλλες, διατρητες ασύρματες επικοινωνίες και από οχήματα...

 

Να είναι καλά το ΕΣΠΑ που εφοδίασε την Τροχαία διοτι:

 

Τα όποια οχήματα ήρθαν στη Θεσσαλονίκη στα ΑΤ και στην ΑΔ από το 2009 και μετέπειτα είναι από ανακατανομή από άλλες περιοχές με πολλά διανυθέντα χλμ ή από κατασχέσεις και δυστυχώς σε όμοια κατάσταση με αυτά που προϋπήρχαν.

 

Οι κλούβες της ΔΕΑΘ που ανακατασκευαστηκαν μπάζουν από παντού.

 

Όσον αφορά τον στόλο των δικύκλων η κατάσταση είναι πολλάκις χειρότερη.

 

Στην ΔΙΑΣ νέες μηχανές έχουν να έρθουν από το 2010,δηλαδή από ιδρύσεώς της.

 

Στην ΖΗΤΑ από το 2008 με την πλειονότητα  των δικύκλων στην ΖΗΤΑ ηλικιακά να αγγίζει τα 19 ετη.

 

Οι θερινές στολές των δικυκλιστων δεν έφθασαν για όλους και η διοίκηση μπήκε αναγκαστικά στο δίλημμα σε ποιον να δώσει και με ποια κριτήρια.

 

 

Την Άμεση Δράση, την αιχμή του δόρατος όπως θέλουν πολλοί να την αποκαλούν, την συμπεριφερεστε σαν το κακό παιδί, διότι την έχετε απομακρύνει από την αποστολή της φορτώνονται την καθημερινά με υπηρεσίες όπως φυλάξεις σε νοσοκομεία, πυρασφάλεια, φρουρησεις στόχων που δεν προβλέπονται από το ΠΔ λειτουργίας της δείχνοντας έτσι πως ουδωλως ενδιαφέρεστε για την ασφάλεια του Πολίτη...

 

 

Στην Τάξη τα ρεπο πάλι τα ψάχνουν με το κυαλι, διότι με όλα αυτά που ζητάτε  και όλα τα γραφεία στα ΑΤ να κλείσουν παλι οι Αστυνομικοί δεν θα φθάνουν...

 

 

Φυλάξεις ανηλίκων σε νοσοκομεία...Ακομα μας αποδεσμευετε από αυτό το πάρεργο....

 

 

Ο προκάτοχός σας δημιούργησε νέες ομάδες επικοινωνιακου χαρακτήρα, χωρίς να μεριμνήσει να μεταθέσει στη Θεσσαλονίκη αστυνομικούς, αποδυναμωνοντας ακόμα περισσότερο πολλές υπηρεσίες...

 

Θα μπορούσα να γράψω και πολλά άλλα..

 

Ο Αστυνομικός ρωτάει κ υπουργε:Πότε επιτέλους θα βρεθεί ένας υπουργός που θα απαιτήσει από την διοίκηση να κάνει το απλό, να τηρεί κατά γράμμα τους κανονισμούς και τους νόμους που αφορούν τα δικαιώματα του προσωπικού??? Θα το πράξετε αυτό????

 

Πότε θα βρεθεί ένας υπουργός που θα πει πως η Αστυνομία δεν είναι ο σάκος του μποξ και δεν αντέχει αλλά παρεργα???

 

Πότε θα βρεθεί ένας υπουργός που θα αφουγκρασθει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΏΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  και όχι των "αστυνομικών" - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ-ΚΟΛΑΚΩΝ???

 

 

Τελειώνοντας σας προσκαλώ και σας προκαλώ  να κάνετε μία επίσκεψη σε αστυνομικές υπηρεσίες της πόλης μας, σε σκοπιές, να μιλήσετε με συναδέρφους των περιπολικών, των δικύκλων, των τμημάτων Τάξης, Τροχαίας, Ασφάλειας,Αλλοδαπών, της ΔΑΕΘ για να διαπιστώσετε πώς η πραγματική εικόνα απέχει παρασάγγης από αυτήν που σας μεταφέρει η φυσική ηγεσία και να δείτε πως μόνο το ΦΙΛΟΤΙΜΟ δεν φθάνει. Και αυτό πολλές φορές δεν φθάνει.

 

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια