Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς οι Θιβετιανοί μας έκαναν θέμα παγκοσμίως


Για δεύτερη ημέρα η χώρα μας πρωταγωνίστησε στα διεθνή δελτία ειδήσεων αφού την  Κυριακή το απόγευμα,  Θηβετιανοί που αντιτίθενται στις αποφάσεις της Κινεζικής κυβέρνησης για το Θιβέτ, εισήλθαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως και στο μνημείο του Αγρίππα ανήρτησαν πανό μεγάλων διαστάσεων και δύο σημαίες, που ανέγραφαν ιδεογράμματα και φράσεις στην αγγλική γλώσσα, μεταξύ άλλων, κατά των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022».

VIDEO 1

VIDEO 2

Επιπλέον, τα πανό των τριών είχαν συνθήματα σχετικά με την κυριαρχία της Κίνας στο Θιβέτ και στο Χονγκ – Κονγκ και έγραφαν: «Ελευθερώστε το Θιβέτ», «Ελευθερώστε το Χονγκ-Κονγκ» και «Επανάσταση τώρα».

Οι τρεις Θηβετιανοί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους με την αυτόφωρη διαδικασία. (Υπάρχει απορία για το ποια κατηγορία τους βαραίνει…)

 

Θα περίμενε κανείς, η Ελληνική κυβέρνηση που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την Κίνα, να διαφυλάξει την καλή της εικόνα στη χώρα μας, την εικόνα που η Κινεζική κυβέρνηση θέλει να περάσει στη Δύση, της Δημοκρατικής που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο «δρόμο του μεταξιού» κλπ …κλπ.

Αλλά φευ…

 

Τη Δευτέρα το απόγευμα,  Θιβετιανοί αυτονομιστές μπήκαν στον ναό της Ήρας τη στιγμή της Τελετής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2022, την ώρα που άναβε το φως στα χέρια της Πρωθιέρειας, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Κίνας και του Πεκίνο και έτσι  διαμαρτυρήθηκαν για την χρόνια διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο περιοχές.

54031175403105

Activists unfurl Tibet flag at Beijing Olympics flame ceremony - anewsVIDEO

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου αφού το γεγονός της αφής της φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2022,  απολαμβάνει ιδιαίτερης δημοσιότητας από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

REUTERS

https://www.reuters.com/lifestyle/sports/beijing-games-flame-lit-olympia-be-flown-china-tuesday-2021-10-18/

CNN

https://edition.cnn.com/2021/10/17/sport/athens-beijing-games-protest-intl/index.html

FRANCE 24

https://www.france24.com/en/live-news/20211018-activists-unfurl-tibet-flag-at-beijing-olympics-flame-ceremon

 

Για ακόμη μια φορά η αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ και της Ε.Υ.Π συμπεριλαμβανομένης,  «τσαλάκωσε»  την εικόνα των φίλων μας των Κινέζων, αφού με όσα οι Θηβετιανοί κατήγγειλαν, εκτέθηκαν στη Δύση και μαζί τους εκτέθηκε και η Ελλάδα, που δεν κατόρθωσε να διαφυλάξει την ασφάλεια της εκδήλωσης, επί δύο ημέρες συνέχεια σε δύο διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.





Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τέτοια υποστελεχωμένη και υποεξοπλισμένη αστυνομία και πολλά κάνει σε αυτή τη χώρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάθε ταλαίπωρος και καψερός εδώ θα έρθει να πει τον πόνο του. Γιατί στην Κίνα τους εξαφανίζουν με συνοπτικές διαδικασίες, τους άλλους στο Ισραήλ τους μπουντρουμιάζουν εν ριπή οφθαλμού και τους πιο άλλους τους τσαλακώνουν στην Τουρκία για πλάκα. Εδώ όμως που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα όλοι διαμαρτύρονται για όλους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αστυνομία του 1980 με 8αρα...ρεζίλι παγκοσμίως...θα μας κάνει ευρωπαϊκή αστυνομία ο υπουργός...και να θελει με τέτοια μυαλά που κουβαλάνε οι στρατηγοί ούτε σε 5 χρόνια...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε μ βέβαια όταν τα μέτρα είναι για τα μάτια του κόσμου τι περιμένεις...μόνο άτομα να έχουμε να φαίνονται και από ουσία μηδέν...χωροφυλακή 2021 σε μια εικόνα...