Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνέντευξη της Σοφίας Βαγενά για την Ενδοοικογενειακή Βία και το ρόλο της Αστυνομίας


Συνέντευξη παραχώρησε η Σοφία Βαγενά στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο κόκκινο Πάτρας 107.7" για θέματα Ενδοοικογενειακής βίας και Αστυνομίας, στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε τα ακόλουθα:

  «Η Αστυνομία ξεκίνησε τη στελέχωση των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας, όμως θεωρώ ότι έχουμε πολλή δουλειά ακόμη προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και σε αυτό το σημείο θα έλεγα απαιτείται: Από πλευράς Αστυνομίας επαγγελματισμός και να δοθούν τα εχέγγυα, ώστε με εκπαιδευμένο αστυνομικό προσωπικό να γίνει σωστή προσέγγιση των θυμάτων και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης από την πλευρά των πολιτών απέναντι στους εργαζομένους αστυνομικούς. Σε αυτή την κομβική φάση, χρειαζόμαστε αστυνομικό προσωπικό, που θα έχει στήριξη από την Ηγεσία, ώστε οι συνάδελφοι που θα επιλεγούν να εκπαιδευτούν άρτια, αλλά και να επιθυμούν να υπηρετήσουν σε αυτή την Υπηρεσία.

  Το έργο λοιπόν, που έχει να επιτελέσει η Αστυνομία είναι δύσκολο και σε αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να είναι μόνη αλλά να υπάρξει μια αλυσίδα πρόληψης των εγκλημάτων βίας από όλη την κοινωνία. Κυρίως, όμως θεωρώ ότι πρέπει να χτιστεί σχέση εμπιστοσύνης πολίτη-αστυνομικού, ώστε να υπάρξει αντιμετώπιση των εγκλημάτων βίας.

  Απαιτείται από την πλευρά της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας υπεύθυνη στάση στη λειτουργία των γραφείων αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας και να μη φτάσουμε ποτέ στο σημείο τα γραφεία να ασχολούνται με πάρεργα όπως ισχύει σε κάποιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι η σύγχρονη κοινωνία έχει ανάγκη από μορφωμένους αστυνομικούς με ήθος και ακεραιότητα και το αστυνομικό τμήμα πρέπει να αποτελεί καταφύγιο του πολίτη»

 

 

Σοφία Βαγενά
Γραμματέας Α.ΚΙ.Δ.Α.
Εκπρόσωπος Αλληλεγγύης Γυναικών
Μέλος Δ.Σ. ΕΝ.ΑΞΙ.Α.

Πρώτη Γυναίκα Μέλος Δ.Σ ΠΟ.ΑΞΙ.Α.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια