Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξάρθρωση οργάνωσης εμπορίας όπλων στα Χανιά: Τα "μηχανάκια" και τα "καύσιμα"


Σημαντικό χτύπημα στο εμπόριο όπλων κατάφεραν οι διωκτικές αρχές της Κρήτης με τον εντοπισμό τριών εργαστηρίων και τη σύλληψη επτά ατόμων, σε μία ταυτόχρονη επιχείρηση σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία του νομού Χανίων.

Τον περασμένο Απρίλιο έφθασε η πληροφορία στα στελέχη της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και από τότε έθεσαν στο στόχαστρό τους συγκεκριμένα άτομα, για να εξαρθρώσουν -όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές- ολόκληρο το κύκλωμα.

Βασικός εμπλεκόμενος για τους αστυνομικούς είναι ένας απόστρατος στρατιωτικός, ο οποίος είχε δικό του εργαστήριο και ήταν παράνομος οπλουργός. Ο συγκεκριμένος φέρεται από τις αρχές να είχε διασυνδέσεις με κατοίκους των Χανίων και του Ρεθύμνου και να είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο για τη συντήρηση των όπλων, την πώλησή τους, αλλά και για την πώληση φυσιγγίων.

Άμεσος συνεργός του ένας άλλος απόστρατος, του οποίου η σύζυγος είναι ιδιοκτήτρια νόμιμου καταστήματος πώλησης όπλων στην πόλη των Χανίων. Στο υπόγειο του καταστήματος είχε δημιουργήσει το δικό του παράνομο εργαστήριο. 

Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμα ένας παράνομος οπλουργός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δηλώνει κτηνοτρόφος, δύο άτομα που είχαν το ρόλο του μεσάζοντα στις αγοραπωλησίες, η ιδιοκτήτρια τού καταστήματος όπλων, αλλά και ο γιος του πρώτου κατηγορούμενου, ο οποίος κατά την έφοδο των αστυνομικών επιχείρησε να το σκάσει με ένα τσουβάλι όπλα στην πλάτη.

 

Οι κωδικοί

 

Οι αστυνομικοί, κατά την πολύμηνη έρευνά τους με φυσικά και τεχνολογικά μέσα, διαπίστωσαν ότι τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες στις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες, προκειμένου να παραπλανούν τις διωκτικές αρχές.

"Μηχανάκια" αποκαλούσαν τα όπλα, "φαγητό" ή "καύσιμα" ήταν οι λέξεις που χρησιμοποιούσαν για του φυσίγγια, ενώ σε άλλες συνομιλίες έλεγαν μόνο του αρχικό γράμμα, όπως για παράδειγμα "λου", που αντιστοιχούσε στο πιστόλι Luger.

 

Οι οπλουργοί

 

Πέρα από την πώληση καινούργιων όπλων, τα μέλη του κυκλώματος αναλάμβαναν -σύμφωνα με την αστυνομία- τη συντήρηση παλαιότερων, αλλά και μετατροπές κυνηγετικών όπλων από λειόκανα σε ραβδωτά, τα οποία χρησιμοποιούν παράνομα κάποιοι κυνηγοί.

Στις εφόδους οι αστυνομικοί εντόπισαν:

31 πολεμικά όπλα,

34 πιστόλια και περίστροφα,

13.000 φυσίγγια,

14 κάννες κυνηγετικών όπλων,

45 κορμοί κυνηγετικών όπλων,

4 σιγαστήρες και

70 γεμιστήρες

ενώ δεκάδες άλλα όπλα θεωρούνται νόμιμα και τώρα γίνεται η ταυτοποίηση των παραστατικών τους.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν στελέχη της Ασφάλειας Χανίων, των ΟΠΚΕ Ηρακλείου και Ρεθύμνου, των ΤΑΕ Χανίων, αλλά και η ΕΚΑΜ Κρήτης.


Μανώλης Ασαριώτης

https://www.huffingtonpost.gr


 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια