Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Ο Πρωθυπουργός να δώσει λύση στις διεκδικήσεις μας


Διαβάστε το κάλεσμα αποστράτων αστυνομικών: Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών καλούμε όλους τους απόστρατους  να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, την Παρασκευή 8 Οκτώβρη και ώρα 11.30 στην Αθήνα.  Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.   

Με την κινητοποίηση αυτή, όλοι οι συνταξιούχοι και οι απόστρατοι μαζί τους, δίνουμε αγωνιστικό παρών για τα δικά μας συσσωρευμένα προβλήματα, που έχουν προκαλέσει οι ανάλγητες αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ. Απαιτούμε από τον πρωθυπουργό να δώσει λύσεις.

Είναι γνωστό σε όλους μας, πως και σε περιόδους μνημονίων και οικονομικής κρίσης και σε περιόδους ανάπτυξης, είμαστε τα μόνιμα υποζύγια στα οποία φορτώνονται όλες οι περικοπές για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Μας τσάκισαν κάθε δικαίωμα, μας έκοψαν τις συντάξεις μας, μας λήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, μας στέρησαν την υγεία και την περίθαλψη. Όλοι οι νόμοι των κυβερνήσεων και ειδικά ο νόμος Κατρούγκαλου, μας οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση. Χειροτέρεψαν τη θέση μας, όπως και των εργαζομένων και όλου του λαού. Τώρα, με βάση τον τελευταίο νόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, προσφέρουν το ζεστό χρήμα, τις οικονομίες των εργαζομένων, στα αρπακτικά όρνεα του χρηματιστηρίου και δίνουν συντριπτικό χτύπημα στις επικουρικές μας συντάξεις. Θα βρεθούμε μπροστά και σε νέες περικοπές.

Παράλληλα, με τη μεθοδευμένη και συστηματική κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν. Μας κοροϊδεύουν με τα αναδρομικά και την προσωπική διαφορά, που την έκαναν ασανσέρ με τους νέους υπολογισμούς. Έδωσαν ελάχιστα και κουτσουρεμένα αναδρομικά  -σε όσους έδωσαν- και εφάρμοσαν αποσπασματικά και όπως βόλευε τις δικαστικές αποφάσεις. Μας κοροϊδεύουν, ότι είναι προσωρινές στρεβλώσεις της αγοράς οι ανατιμήσεις-φωτιά σε βασικά προϊόντα που εξαϋλώνουν τις συντάξεις μας. Μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας με τα καύσιμα και ειδικά το φυσικό αέριο να έχουν κάνει άλμα τιμών στο φεγγάρι. Δεν αποφασίζουν όμως να μειώσουν τους ειδικούς φόρους που αποτελούν πάνω από το 50% της τιμής τους. Χρειάζονται το χρήμα, δισεκατομμύρια ευρώ, για τις φρεγάτες και τους άλλους εξοπλισμούς, που εξυπηρετούν τις Νατοϊκές ανάγκες και τα ξένα μονοπώλια, χωρίς να προσφέρουν στο λαό μας.

Πίστευε η κυβέρνηση πως η πανδημία του κορονοϊού θα μας έκλεινε για πάντα στα σπίτια. Ότι έχουμε ξεχάσει όλα αυτά που μας χρωστούν και διεκδικούμε, ως συνταξιούχοι και απόστρατοι. Τώρα που οι νεολαίοι, οι εργαζόμενοι, αλλά και εμείς, ζητούμε το δίκιο μας, ξαμολήθηκαν και τα μαύρα σκυλιά του σάπιου συστήματος, οι χρυσαυγίτες και τα άλλα φασιστοειδή, που με τις καταδρομές τους θέλουν να τρομοκρατήσουν το λαό. Η θεωρία των δύο άκρων που προβάλλει η κυβέρνηση, ουσιαστικά εξισώνει τον αγώνα του συνταξιούχου, του νεολαίου και του εργαζόμενου να διεκδικήσει το δίκιο του με τις δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών. Ως απόστρατοι έχουμε την εμπειρία, όπως και όλοι οι συνταξιούχοι. Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας και δεν μας σταματούν ούτε οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης, ούτε τα τσιράκια όσων επιδιώκουν να επιβάλλουν σιγή κοιμητηρίου στη χώρα μας.

Είμαστε απόστρατοι, όχι απόμαχοι των αγώνων. Δεν θα γίνουμε θιασώτες των λεσχών με τα παράσημα, την ώρα που οι οικογένειές μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας παλεύουν ενάντια στη φτώχεια που τα έχει ρίξει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρεθεί.

Να αποκατασταθούν οι συντάξεις μας. Αυξήσεις  που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας.

Καμιά σύνταξη κάτω από τα 600 ευρώ για όλους τους συνταξιούχους.

Να δοθεί σε όλους μας η 13η και 14η σύνταξη.

Να μας δοθούν όλα τα αναδρομικά που δικαιούμαστε, με πολιτική απόφαση, χωρίς προαπαιτούμενα και νομικά τερτίπια.

Να καταργηθεί η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τις συντάξεις.

Να πάψει η παρακράτηση από το Μ.Τ.Σ. Να αποδώσει όσα παράνομα μας παρακρατεί.

Να σταματήσει η απάνθρωπη φορολογία των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Να φορολογηθούν οι πλουτοκράτες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι εφοπλιστές.

Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Να επιστρέψει η κυβέρνηση όσα με ληστρικές αποφάσεις αφαίρεσε από το ΤΑΠΑΣΑ.

Να προστατευτεί από τους πλειστηριασμούς η πρώτη κατοικία της λαϊκής οικογένειας.

Να μην μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς θέρμανση το φετινό χειμώνα.

Να μειωθούν αμέσως οι τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Να γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία. Να δημιουργηθούν και λειτουργήσουν Μ.Ε.Θ. Να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές υγείας που έκλεισαν. Να ιδρυθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

Να αποζημιωθούν πλήρως οι πληγέντες από τις φωτιές, τις πλημμύρες, τους σεισμούς.

Να καταργηθεί η αντεργατική και αντιασφαλιστική νομοθεσία. Να καταργηθούν νόμοι που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και εντείνουν την καταστολή.

Όλοι μαζικά  στο δρόμο του αγώνα. Με τήρηση των μέτρων για την πανδημία, με πείσμα και με αποφασιστικότητα, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

 

Και με λιακάδα και με βροχή  το πανό των αποστράτων  θα είναι εκεί!

                                                                              

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Για το ΝΙΜΤΣ δεν λέτε κουβέντα. Γιατί; Παλιότερα το είχατε πρώτο αιτημα.