Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Κάλεσμα στήριξης στο επικείμενο Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή απερίφραστα την τροπολογία της κυβέρνησης για την θεσμοθέτηση του ενιαίου ψηφοδελτίου. Η χρονική στιγμή της επιλογής αυτής έχει εξόφθαλμες αιτίες, και δεν προέκυψε ως το αποτέλεσμα μίας πολιτικής βούλησης που ωρίμασε με τον καιρό. Η επιλογή αυτή τεχνηέντως και με σχέδιο, λίγες μέρες πριν το Συνέδριο της Ομοσπονδίας «έσκασε» σαν βόμβα, προκειμένου να θολώσει τα νερά, με μόνο σκοπό να ελεγχθεί το συνδικαλιστικό μας κίνημα από την κυβέρνηση και τα συνδικαλιστικά της πλοκάμια μέσα σε αυτό. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους για τα πολιτικά σχέδια που έπονται και προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στις πλάτες μας.

 

Στην ουσία με αυτήν την επαίσχυντη τροπολογία καταργείται η απλή αναλογική που επιτρέπει ακόμα και σε μειοψηφικά ψηφοδέλτια να εκλέγονται και να έχουν λόγο. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η φίμωση όσων δυνάμεων δεν ελέγχονται «από τα πάνω», ώστε ο έλεγχος των εκλεγμένων να είναι ασφυκτικός και η «γραμμή» απαρέγκλιτη.

 

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας με την εκκωφαντική του σιγή, παραδέχθηκε σιωπηλά ότι βρίσκεται πίσω από αυτό. Άλλωστε δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από τους εκπρόσωπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίοι «ηγεμόνευσαν» σαν φαντάσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Αυτήν την υπαιτιότητα εμείς οι αστυνομικοί πρέπει να τη μετουσιώσουμε σε αντίδραση και κριτική.

 

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των συναδέλφων που κατεβαίνουν στα ψηφοδέλτια καμία σχέση δεν έχει με τους «ηγεμόνες» του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αντιλαμβανόμαστε ότι ανάμεσα στους συνδυασμούς υπάρχουν συνάδελφοι με όραμα, που απλώς ενσωματώθηκαν στα ψηφοδέλτια προκειμένου να δώσουν μάχη για τα δικαιώματα των συναδέλφων, αλλά αντιλήφθηκαν εκ των υστέρων ότι δεν ταυτίζονται με εκείνους που «κινούν τα νήματα». Καλούμε τους συναδέλφους – αντιπροσώπους να μην επιτρέψουν ξανά σε κανέναν να παίξει παιχνίδια πίσω από την πλάτη τους ενώ οι γνωστοί απολαμβάνουν το βόλεμά τους στα κυβερνητικά σαλόνια. Τους καλούμε να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να μην επαφίενται σε κανέναν «εργατοπατέρα», να αντιδράσουν και να αγωνιστούν δυναμικά για τα δίκαια δικαιώματά τους, αλλά και εκείνων που τους εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους.

 

Η αντίδραση αυτή μπορεί να επέλθει μέσα από την εμπιστοσύνη και την ψήφο στην Πρωτοβουλία Αστυνομικών στο επικείμενο Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ. Καλούμε κάθε συνάδελφο – αντιπρόσωπο που έχει αγανακτήσει από τη σαπίλα και το βάλτωμα του συνδικαλιστικού μας κινήματος από μια χούφτα υπαίτιους, να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται οι ΖΕΪΝΟΣ Σόλων, ΚΑΤΣΑΡΟΣ Ευάγγελος και ΜΠΑΝΙΑΣ Δημήτριος. Σε μια κρίσιμη στιγμή για το συνδικαλιστικό μας κίνημα σας καλούμε να παλέψετε μαζί μας για τον εργασιακό βίο που αξίζουμε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

protast.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια