Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παραγγελία Εισαγγελέα Αρείου Πάγου με αφορμή ακροδεξιές επιθέσεις: Ψάξτε αν υπάρχει εγκληματική οργάνωση


Παραγγελία για διερεύνηση και άλλων αδικημάτων, όπως αυτού της εγκληματικής οργάνωσης, έδωσε προς τους εισαγγελείς εφετών της Αθήνας και Θεσσαλονίκης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

 

Αφορμή για την παραγγελία αποτέλεσαν τα βίαια επεισόδια σε Σταυρουπολη και Νέο Ηράκλειο και τα σχετικά δημοσιεύματα του τυπου, όπως και η ανακοίνωση – καταγγελία των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη, δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Παραγγελία Εισαγγελέα Αρείου Πάγου με αφορμή ακροδεξιές επιθέσεις

 

Ουσιαστικά ο ανωτατος εισαγγελικός λειτουργός ανοίγει το κεφάλαιο ευρύτερης έρευνας που μπορεί να φτάσει ακόμα και σε βαρύτερα αδικήματα, ή σε οργανωμένο σχέδιο εξαπλωσης ακροδεξιών στοιχείων. 

 

Στην εισαγγελική παραγγελία υπογραμμίζεται ότι αν και η δικαιοσύνη έχει ήδη παρέμβει για τα συγκεκριμένα περιστατικά, υπάρχει «έδαφος και αφορμή για περαιτέρω δικονομική παρέμβαση, προς το σκοπό ελέγχου διακρίβσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις».

 

Ολόκληρη η παραγγελία:

«Διαβιβάζουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και δημοσιευθείσα στον ηλεκτρονικό τύπο ανακοίνωση – καταγγελία των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη, και, παρακαλούμε στα πλαίσια της από το άρθρο 32 ΚΠΔ λειτουργικής σας αρμοδιότητας να αξιολογήσετε τα καταγγελλόμενα με αφορμή και αναφορά και στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πρόσφατα στις περιφέρειές σας και να ενεργήσετε κατά την κρίση σας. εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ακροδεξιές επιθέσεις

 

Το γεγονός ότι επελήφθησαν ήδη, εγκαίρως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης και Αθηνών και άσκησαν ποινικές διώξεις για περιστατικά θεμελιωτικά πλημμεληματικού χαρακτήρα αξιόποινων πράξεων, δεν σημαίνει ότι δεν καταλείπεται έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση, εδραζόμενη στις ευρύτερες εξουσίες που σας δίνει ο νόμος από την προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 32 ΚΠΔ, προς το σκοπό ελέγχου και διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιόποινων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων αυτών από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις.

 

Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

dikastiko.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια