Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποκαλυπτικό το βούλευμα για τα περιστατικά «Άγριας Δύσης» στο Ασήμι


Η ογκώδης δικογραφία με αιχμή του δόρατος  τα δύο ένοπλα περιστατικά  στο Ασήμι, τον Φεβρουάριο του 2020,  ανάμεσα σε μέλη δύο μεγάλων οικογενειών του Μονοφατσίου (δύο αδέρφια από τη μία πλευρά και δύο από την άλλη) παίρνει  το δρόμο του ακροατηρίου. Με βάση το πολυσέλιδο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου παραπέμπονται σε δίκη συνολικά 12 άτομα καθώς, εκτός τα δύο  επεισόδια  με το πιστολίδι, η δικογραφία αφορά και στη δράση εγκληματικής ομάδας με κλοπές αυτοκινήτων, εκβιάσεις και ζωοκλοπές.

Να σημειωθεί ότι τρεις εκ των βασικών κατηγορουμένων, που σχετίζονται με τους πυροβολισμούς μέσα στο Ασήμι, παραμένουν προφυλακισμένοι εδώ και 16 μήνες. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μέσα στο μήνα θα έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της δίκης.

Είναι μία υπόθεση που είχε σοβαρό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, ενώ τα διαδοχικά περιστατικά των πυροβολισμών μέσα στο Ασήμι, με τις σφαίρες να καρφώνονται σε κολόνες, τέντες και πινακίδες, είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ξεσηκωμό. Παρ’ όλα αυτά τα στόματα έμειναν κλειστά και οι Αρχές κατάφεραν, με πολλή δυσκολία,  να βρουν την άκρη μέσα από εμπιστευτικές πληροφορίες, κάμερες ασφαλείας και με την καταλυτική συνδρομή των επισυνδέσεων. Οι πρωταγωνιστές των δύο ένοπλων επεισοδίων είχαν ήδη «καλωδιωθεί» από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο πλαίσιο άλλης ερευνώμενης υπόθεσης.

Όπως είχε γράψει τότε το Cretalive, σε αντίθεση με τις καταθέσεις του «δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα», στα τηλέφωνα όλοι ήταν λαλίστατοι.

«Να γατέχεις ότι το Ν… τονέ μπαλώταρα εγώ, να το ξέρεις αυτό, δεν ξέρω ήντα γροικάτε, στην αριστερή χέρα έχει φάει μπαλωθιά από το μπιστόλι, από τη βραδιά αυτή, στη πρώτη συμπλοκή» φέρεται να λέει στο  τηλέφωνο ένας εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Στο βούλευμα γίνεται αναφορά της φερόμενης αιτίας που οδήγησε σε «εμφύλιο»  πρώην φίλους και συνεργούς. Ήταν μία αναφορά προσωπικού χαρακτήρα που φέρεται να εξόργισε τον  30χρονο, αν και δεν έχει εξακριβωθεί η βασιμότητα της.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια