Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πτυχιούχοι ΠΣ: Τελικά αυτό το Πυροσβεστικό Σώμα θέλουμε και αξίζουμε; Εμείς όχι


Ανακοίνωση των Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του ΠΣ: Αλήθεια τι συμβαίνει εσχάτως στο Αρχηγείο Π.Σ και ειδικά στα Συμβούλια Μεταθέσεων και Αποσπάσεων; Γιατί όπως πληροφορούμαστε κατ’ επανάληψη τους τελευταίους μήνες η δυσαρέσκεια και αγανάκτηση υπαλλήλων για τις αποφάσεις αυτών περισσεύει δικαιώνοντας τα περί βυζαντινισμών, μαγείρων έως και την εμπλοκή εξωθεσμικού υπηρεσιακού παράγοντα, με τη Διοίκηση να προτείνει στους υπαλλήλους σε περίπτωση που θίγονται να προσφύγουν στα δικαστήρια ακόμα και για το πλέον προφανές και ρητά προβλεπόμενο.

Οι περιπτώσεις ουκ ολίγες:

Πυροσβέστες που προσλήφθηκαν προκειμένου να υπηρετούν αποκλειστικά σε Λιμενικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς ή Πυροσβεστικά Συνεργεία μετατίθενται σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αεροδρομίων της νησιωτικής χώρας.

Αξιωματικοί Γενικών Καθηκόντων που νομίμως αιτούνται μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων τους λαμβάνουν αρνητική απάντηση, παρόλο που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Αίτηση πυροσβεστικού υπαλλήλου για συνυπηρέτηση με τη νεοδιοριζόμενη εκπαιδευτικό σύζυγό του, η οποία υποχρεούται βάσει σχετικής διάταξης νόμου να υπηρετήσει στην παραμεθόριο, αναιτιολόγητα δεν γίνεται δεκτή.

Αίτηση χορήγησης της προβλεπόμενης ετήσιας απόσπασης για λόγους σπουδών, αν και το ακαδημαϊκό έτος ολοκληρώνεται την 31/8, τελικά να χορηγείται για εννιά μήνες, ήτοι μέχρι την 30/6.

Και αυτές είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις, για τις οποίες τα τακτικά μέλη του Συμβουλίου έχουν και την υποστήριξη αιρετού μέλους που έχει εκλεγεί στη συγκεκριμένη θέση προκειμένου, κατά τ’ άλλα, να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των συναδέλφων και σε κάθε περίπτωση τη νομιμότητα. Η υποστήριξη βέβαια στη Διοίκηση από αυτοπροσδιοριζόμενους ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων των υπαλλήλων δεν είναι πρωτοφανής καθώς στις πρόσφατες εκκρεμείς δικαστικά εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων για τα υπηρεσιακά συμβούλια του Π.Σ. συνδικαλιστικός φορέας ετάχθη δικαστικά στο πλευρό της Διοίκησης και κατά υπαλλήλου σε διεκδίκησή του έναντι της πρώτης.

Ταυτόχρονα σε ένα πηγάδι δίχως πάτο φαίνεται να εναποτίθενται κάποια από τα πιό αξιόλογα βιογραφικά στελεχών μαζί με τα αιτήματά τους για συμμετοχή τους σε εκπαιδεύσεις εντός και εκτός χώρας. Αλήθεια, το Αρχηγείο φροντίζει κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος για κάλυψη θέσεων σε εκπαιδεύσεις (και όχι μόνο) την οποία εκδίδει, να περιβάλλεται από διαφάνεια και αξιοκρατία μέσω συστήματος αξιολόγησης – μοριοδότησης κριτηρίων ως οφείλει; Ή υποσκάπτει μέσω “απευθείας αναθέσεων” την όποια ελπίδα για ένα Αξιοκρατικό Πυροσβεστικό Σώμα;

Τελικά “κάτι πολύ νοσηρό φαίνεται να υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας”, με το γκρίζο της σκιάς να έχει επικαλύψει το ζωηρό ένδοξο κόκκινο του Πυροσβεστικού Σώματος.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια