Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βαθμολόγιο αστυνομικών: Επικοινωνιακά «φάλτσα» και θεσμικές «αταξίες» - του Νικολάου Μπλάνη


Παραθέτουμε κείμενο τού Νικολάου Μπλάνη, Αντιστρατήγου ε.α: 1. Είδαμε το δελτίο τύπου του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ (με τη σχετική φωτογραφία) να αναφέρει, ότι υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα                   (δε διευκρινίζει  αν πρόκειται για σχέδιο ή πάπυρο) παρουσία του προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. (σ.σ. είχε την έννοια της έγκρισης ή ότι αφορά μόνο αυτούς;) για το νέο βαθμολόγιο των αστυνομικών. Στο ίδιο δελτίο είδαμε με έκπληξη να περιλαμβάνεται και δήλωση του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Καμιά αναφορά  στο περιεχόμενο των διατάξεων, που θα έπρεπε να είναι το κύριο αντικείμενο της ανακοίνωσης.

           2. Την  παρουσία του υπουργού Οικονομικών δεν την κατανοούμε, ούτε τη βλέπουμε. Η παρουσία του θα ήταν αδιανόητη και μάλλον άστοχη. Ο παρών υφυπουργός  Αντεγκληματικής  Πολιτικής και πρώην συνδικαλιστής δεν είναι αρμόδιος να υπογράψει. Πρώτη φορά βλέπουμε  στην ουσία «κοινό» δελτίο τύπου υπουργού και συνδικαλιστών. Από πότε ο υπουργός φέρεται σαν συνδικαλιστής και ανακοινώνει δηλώσεις αυτών;; Ούτε η Π.Ο.ΑΣ.Υ. έπρεπε να το δεχθεί. Πρόκειται για «θεσμική αταξία». Άλλο είναι το ζήτημα της επικοινωνίας με τους  εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων. Και μετά πολλοί αναρωτιούνται, γιατί  βλέπουμε το γνωστό συνδικαλιστικό χάλι με τους μόνιμους  τηλεοπτικούς  μαϊντανούς;;;

           3. Η έκδοση κανονιστικών κανόνων δικαίου αποτελεί προνόμιο της κυβέρνησης  (άρθρο 43 παρ.2,4 Συντ.) και δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά σόου. Η παραγωγή έργου (υπογραφή) δεν είναι επικοινωνιακό παιγνίδι. Είναι ουσία. Αυτό που έπρεπε να  ανακοινωθεί είναι η συνάντηση του υπουργού με την Π.Ο.ΑΣ.Υ., ότι  ενημερώθηκε για την υπογραφή του πάπυρου Προεδρικού Διατάγματος  μετά την επεξεργασία από το Σ.τ.Ε. και  ότι προωθείται η διαδικασία για την ολοκλήρωση της τυπικής πλέον διαδικασίας και δημοσίευσης στο  ΦΕΚ. Ταυτόχρονα το δελτίο να περιλαμβάνει και περίληψη  του περιεχομένου των διατάξεων. Δηλαδή τι ρυθμίζει τελικά.  Σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να συμπεριλάβει τη δήλωση του Προέδρου. Αυτή έπρεπε να γίνει με αυτοτελή ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

           4. Το  ζήτημα  του βαθμολογίου ήταν σε κατάσταση επεξεργασίας και διαβουλεύσεων για δύο (2) χρόνια περίπου. Είχε καταντήσει ανέκδοτο. Οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν τεράστιες. Μια ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα  φέρνει απογοήτευση ή ακόμη και αγανάκτηση.  Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται η απόπειρα να… «κλέψεις» εντυπώσεις.  Γυρίζει μπούμερανγκ. Τελικά και ανεξάρτητα από την ουσία των ρυθμίσεων, πρόκειται για επικοινωνιακό «φάλτσο» και θεσμική «αταξία», που εκθέτει την Ηγεσία του Υπουργείου!!! Δυστυχώς!!!









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ παρατηρητικός... Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά εμάς κ Μπλανη . Αυτά είναι για εσας τους ανώτερους που παίζατε με τα επικοινωνιακά σας παιχνίδια με το κατώτερο προσωπικό. Για εμάς ότι θετικό και καλοδεχούμενο .
Οι λεπτομέρειες δεν μας ενδιαφέρουν . Αυτά είναι για τους συνταξιούχους και τους τεμπέληδες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστός ο αρθρογράφος, αληθή προσέγγιση της αλήθειας.