Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί ζήτησε η Ιωάννα Γκελεστάθη με τον κύριο Θεοδωρικάκο αναφορικά με τη αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής των συνδικαλιστικών αρχαιρεσιών

 Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κυρίου Τάκη Θεοδωρικάκου και του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Γιώργου Στεργίου τέθηκε από τον Θεματικό Τομέα προς τον κύριο Υπουργό το ζήτημα της αλλαγής του συστήματος διεξαγωγής των συνδικαλιστικών αρχαιρεσιών στην Ελληνική Αστυνομία.

 

Ο κύριος Υπουργός μετά από διεξοδική συζήτηση υιοθέτησε το σύνολο της επιχειρηματολογίας η οποία συνόδευε την εισήγηση κατάργησης των παραταξιακών ψηφοδελτίων και καθιέρωσης του ενιαίου ψηφοδελτίου και μόλις εντός ολίγων ημερών μέσω σχετικής τροπολογίας επαναφέρει την υγεία στο συνδικαλιστικό κίνημα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Ελληνική Αστυνομία είναι Σώμα Ασφαλείας. Οι παρατάξεις δεν έχουν καμία θέση στον αστυνομικό συνδικαλισμό. Μόνη παράταξη των συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να είναι η Ελληνική Αστυνομία.

 

 Ο αστυνομικός συνδικαλισμός απαξιώθηκε και αποδυναμώθηκε από τον κομματισμό και από την διχόνοια που παρεισέφρησαν στους κόλπους του μέσω των παραταξιακών ψηφοδελτίων. Το ενιαίο ψηφοδέλτιο θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να επιλέγουν ακηδεμόνευτα τα πρόσωπα από τα οποία επιθυμούν να εκπροσωπούνται και θα δίνει φωνή μόνο στα πρόσωπα εκείνα τα οποία πράγματι εκπροσωπούν ικανό αριθμό αστυνομικών. Ας σημειωθεί τέλος πως η Νέα Δημοκρατία ούσα πλειοψηφική δύναμη στις τάξεις του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας έλκει συμφέρον από την διατήρηση των παραταξιακών ψηφοδελτίων στον αστυνομικό συνδικαλισμό.

 

Η Νέα Δημοκρατία όμως είναι από την ίδρυσή της η παράταξη της ευθύνης η οποία προτάσει έναντι του κομματικού συμφέροντος το συμφέρον του συνόλου και εν προκειμένω το συμφέρον του αστυνομικού συνδικαλισμού και εν γένει της Ελληνικής Αστυνομίας.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια