Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΚΕ: Ένταξη τον Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης στο Ταμείο Ανεργίας, μετά τη λήξη της Σύμβασης Εργασίας τους


Δημοσιεύουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις 19 Μαρτίου 2021, κατέθεσε την ερώτηση 6687, σχετικά με την ένταξη των απολυμένων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.) στο Ταμείο Ανεργίας.

Η κυβέρνηση ουδέποτε απάντησε στα θέματα που περιλαμβάνονταν σ’ αυτή την  ερώτηση του ΚΚΕ και φυσικά ουδέποτε πήρε κάποιο μέτρο, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν οι απολυμένοι Ο.Β.Α. Αποτέλεσμα όμως της κυβερνητικής αδράνειας είναι, η απόλυτη αδυναμία εγγραφής τους στο Ταμείο Ανεργίας καθώς και η μη λήψη του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Είναι γνωστό ότι γενικά οι εργαζόμενοι, μετά την κατάθεση στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) του εγγράφου καταγγελίας της Σύμβασης Εργασίας τους ή της Βεβαίωσης Λήξης Σύμβασης Ορισμένου χρόνου, δικαιούνται να επιδοτηθούν από το Ταμείο Ανεργίας, με την προϋπόθεση ότι  έχουν πραγματοποιήσει ογδόντα (80) ημέρες εργασίας κάθε χρόνο στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την επιδότησή τους. Επιπλέον αυτού, το τελευταίο 14μηνο, να έχουν  συμπληρώσει εκατόν είκοσι πέντε (125) ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου. Επίσης επίδομα  ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει διακόσιες (200) ημέρες εργασίας στα τελευταία δύο (2) χρόνια πριν την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου, από τις οποίες ογδόντα (80) ημέρες, το λιγότερο κάθε χρόνο.

Η κυβέρνηση φέρει ευθύνες, αφενός μεν διότι απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση του ΚΚΕ, αφετέρου δε διότι δεν εφαρμόζει για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης που απολύθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αυτά που προβλέπονται για όλους τους εργαζόμενους μετά την απόλυσή τους ή τη λήξη της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου. Είναι φανερό ότι αυτή η διάκριση, είναι απολύτως αυθαίρετη και αναιτιολόγητη και η κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα, να προχωρήσει στην αποκατάσταση της αδικίας, με τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους απολυμένους Ο.Β.Α.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, αποκαθιστώντας την ανισότιμη μεταχείρισή τους σε σχέση με τους υπόλοιπους απολυόμενους εργαζόμενους;

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια