Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΜΠΡΟΣΤΑ :Τα έχασαν όλα και προσπαθούν να βαπτίσουν το κρέας ψάρι


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ: Θα πρέπει να εξετάσουμε για ποιο λόγο οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί κατά την περίοδο της κρίσης υπέστησαν μεγάλες απώλειες στους μισθούς τους. Απώλειες πού με το πολυδιαφημισμένο από την ενεστώτα διοίκηση της ΠΟΑΣΥ, βαθμολόγιο-κορόιδολόγιο δεν επιστρέφονται ούτε κατά το ένα τοις χιλίοις.

Ας θυμηθούμε όμως πρώτα τι ακριβώς έγινε τότε … Η τότε κυβέρνηση μπήκε στη διαδικασία να αλλάξει το μισθολόγιο των στρατιωτικών την διαχείριση του οποίου είχε ο τότε υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο τότε λοιπόν υπουργός απευθύνθηκε στο προεδρείο της ΠΟΑΣΥ ,στο ίδιο που είναι και σήμερα και ζήτησε να συναντηθούν προκειμένου να διαμορφωθεί ένα τέτοιο μισθολόγιο ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες απώλειες μισθών για τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, διότι το μισθολόγιο των αστυνομικών θα ακολουθούσε το μισθολόγιο των στρατιωτικών.

Η τότε διοίκηση λοιπόν, κάνοντας μόνο πολιτική και τίποτε άλλο ,αρνήθηκε κάθε συνάντηση και συζήτηση επί του θέματος, οπότε το αποτέλεσμα ήταν το μισθολόγιο που έφερε στην αστυνομία τον κατεχόμενο βαθμό και καταγράφει την μεγαλύτερη ήττα που είχε υποστεί ο χαμηλόβαθμος Έλληνας αστυνομικός από την ίδρυση του συνδικαλιστικού κινήματος. Κατόπιν κάποιοι προσπάθησαν να εξαργυρώσουν πολιτικά τις ενέργειες και παραλήψεις τους αυτές, ζητώντας από πολλούς πρόεδρους πρωτοβάθμιων σωματείων αστυνομικών, να αποστείλουν επιστολή στον τότε πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν τις εθνικές εκλογές και να ζητάνε να τους συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια επικρατείας του κόμματος που μετά έγινε κυβέρνηση.

Φυσικά μόνο γέλωτα προκάλεσε σε αυτούς που έλαβαν την επιστολή η ενέργεια αυτή, γιατί στα ψηφοδέλτια Επικρατείας κάθε κόμματος συμπεριλαμβάνονται σημαντικές προσωπικότητες, εγγράμματοι και επιτυχημένοι στο χώρο τους άνθρωποι .Άλλωστε σε τι γλώσσα θα μιλούσαν στο ελληνικό κοινοβούλιο ;

Συνεχίζοντας τον κομματικό συνδικαλισμό μετέπειτα, αντί οι συγκεκριμένοι ριψάσπιδες να διεκδικήςουν επιστροφή των μισθολογικών απωλειών έστω και κατά το ήμισυ, προτίμηςαν να διεκδικήσουν ένα βαθμολόγιο-κορόιδολόγιο που στις περισσότερες των περιπτώσεων (90%) δεν δίνει καμιά μισθολογική αύξηση. Παρά την προσπάθεια κάποιων να το παρουσιάσουν ως μεγάλη επιτυχία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές της υπηρεσίας και η εφαρμογή για την μισθοδοσία των αστυνομικών θα τους διαψεύσει παταγωδώς μετά την εφαρμογή του. Επίσης δε, συνεχίζοντας τον ίδιο αποτυχημένο κομματικό συνδικαλισμό δεν ζήτησαν αναγνώριση του επικίνδυνου, δεν ζήτησαν επίδομα για την πανδημία (διατείνοντας μάλιστα ότι δεν είναι στις πάγιες διεκδικήσεις τους ), ισα ισα ανέχτηκαν την καταστρατήγηση των νόμων και των ΠΔ όσο αφορά και τα θεσμικά του κλάδου, ενώ πλέον τώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσουν και το κεκτημένο του αμετάθετου.

Οι ίδιοι άνθρωποι θα προσπαθήσουν ξανά, έχοντας επιχειρήματα σαθρά και διαφημίζοντας φέικ ανωτατοποιήσεις και βαθμολογία κοροιδολόγια , να συνεχίσουν να εκπροσωπούν τους Έλληνες αστυνομικούς με ότι συνεπάγεται αυτό. Εκφράζουν αυτοί, την εικόνα του Έλληνα αστυνομικού προς την κοινωνία και αντεπεξέρχονται στα θέλω του; Αν ναι τότε είμαστε πραγματικά άξιοι της μοίρας μας…









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια