Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Νοτιοανατολικής Αττικής η τοπική Ένωση


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, πραγματοποίησε επίσκεψη στο νεοϊδρυθέν Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Νοτιοανατολικής Αττικής, που εδρεύει στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου.

Η ίδρυση των Γραφείων Ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία προέκυψε κατόπιν της επιτακτικής κοινωνικής ανάγκης για καλύτερη αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, κύριο αντικείμενο αρμοδιότητας της εν λόγω Υπηρεσίας αποτελεί η εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 3500/2006, για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

Πέραν τούτου, θα υπάρχει και συμβουλευτικός χαρακτήρας, με τους εκπαιδευμένους συναδέλφους να παρέχουν στα μέλη της οικογένειας που χρήζουν προστασίας, κάθε δυνατή συμπαράσταση.

Ως Ένωση, χαιρετίζουμε και ευχόμαστε τα αποτελέσματα να είναι άμεσα. Άλλωστε και οι οικογένειες αποτελούν από μόνες τους «μικρές κοινωνίες», ενταγμένες στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Αφού, αρχικά καλωσορίσαμε τους συναδέλφους μας στην καινούρια τους Υπηρεσία, ευχόμενοι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα, συνομιλήσαμε μαζί τους για υπηρεσιακά θέματα, ακούγοντας με προσοχή τις απόψεις τους για βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.

Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι αναμένεται η έκδοση διευκρινιστικών Διαταγών, βάσει των οποίων θα καθορίζονται αναλυτικά τα θέματα αρμοδιότητας του συγκεκριμένου Γραφείου.

Επιπλέον, θεωρούμε πως κρίνεται απαραίτητη η διάθεση ενός συμβατικού οχήματος, προκειμένου να καλύπτονται οι υπηρεσιακές ανάγκες.

Θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και ελπίζουμε, η ίδρυση των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να μειωθεί σημαντικά η συχνότητα εμφάνισης τέτοιου είδους εγκλημάτων, με θύματα πολλές φορές αθώες παιδικές ψυχές.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια