Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξωτερικοί Φρουροί: Παράνομη ανάθεση καθηκόντων μεταγωγών στο Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Πάτρας


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση - καταγγελία της Ομοσπονδίας των Εξωτερικών Φρουρών Φυλακών: Οι πάσης φύσεως μεταγωγές κρατουμένων από τα Καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού, Θεσσαλονίκης και Πατρών ενεργούνται ήδη από 2002 έως και σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία που διαθέτει τα μέσα, το ανθρώπινο δυναμικό και την σχετική εκπαίδευση. 

Με αιφνιδιαστική διαταγή της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρίας Νικολάου στις 14/09/2021, διατάσσεται το προσωπικό Εξωτερικής Φρούρησης του Καταστήματος Πατρών να διενεργεί τις έκτακτες μεταγωγές κρατουμένων στα Νοσηλευτικά ιδρύματα από 01.11.2021 και το σύνολο των μεταγωγών προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα από 01.02.2022.


Την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες τελούν σε πλήρη άγνοια, οι δε Προϊστάμενοι των αρμόδιων υπηρεσιακών μονάδων, με σχετικά τους έγγραφα γνωρίζουν στην πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία ρητά, με υπευθυνότητα και με την κατάθεση στοιχείων, την πλήρη αδυναμία ανάληψης του έργου των μεταγωγών, λόγω δραματικής έλλειψης προσωπικού και μέσων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι με το υπάρχον προσωπικό ουσιαστικά μετά βίας βγαίνουν οι βάρδιες καθώς οφείλονται στο προσωπικό περίπου 7000 ρεπό, (70 σχεδόν οφειλόμενα ρεπό ανά υπάλληλο), ένας μεγάλος αριθμός υπόλοιπου αδειών, ενώ και τα μέσα του Τμήματος είναι απαρχαιωμένα και ελλιπή σε βαθμό ανυπαρξίας όπως λχ τα υπηρεσιακά οχήματα των μεταγωγών κρατουμένων.  Τα πιο πάνω δεν αμφισβητούνται αντίθετα επιβεβαιώνονται από το σύνολο της υπηρεσιακής ηγεσίας.


 

Αντί λοιπόν της αναμενόμενης και φυσιολογικής ενίσχυσης του προσωπικού, προκειμένου τουλάχιστον να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες, με έκπληξη και οργή διαπιστώνουμε ότι η πολιτική μας Προϊσταμένη κυρία Νικολάου, Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, επιφορτίζει το ήδη ανεπαρκές προσωπικό της Εξωτερικής Φρουράς και ειδικά του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Πατρών με έργο που αντικειμενικά είναι αδύνατον να εκτελεσθεί χωρίς δραματικές επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια. 

Καταγγέλλουμε δημοσίως την ως άνω διαταγή ως παράνομη και δηλώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας έχει ήδη δώσει εντολή σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο για την κατάθεση δικαστικής προσφυγής - αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων και άλλων δεόντων νομικών ενεργειών.

Ως θεσμικό όργανο προειδοποιούμε ότι τυχόν απόπειρα εφαρμογής της ούτως ή άλλως πρακτικά ανεφάρμοστης αυτής διαταγής, θα θέσει σε σοβαρότατο κίνδυνο την ασφάλεια των κρατουμένων, των Εξωτερικών Φρουρών και τελικώς την ασφάλεια των ίδιων των πολιτών της Πάτρας.

 Η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατευθεί! Η κοινωνία πρέπει να είναι ασφαλής! Για ότι συμβεί, και όποιο αίμα χυθεί από τούδε και στο εξής στο βωμό μικροπολιτικών συμφερόντων εις βάρος των ανθρωπίνων ζωών ιδίως των συναδέλφων μας,  αυτό θα φέρει το όνομα του εμπνευστή αυτής της διαταγής και όσων αδοκήτως επιδείξουν στο εξής αδιαφορία. 



 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ   Δ. Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                          

    Κωστίκας Γεώργιος                                                                           Στιβακτάκης Γεώργιος









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με το που τους λες να δουλέψουν και λίγο, τσινάνε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επειδή και εμείς στην αστυνομία, έτυχε να έχουμε ( παλαιότερα χρόνια) , αρχαία όπλα και ληγμένα και βαριά αλεξίσφαιρα, από το υστέρημα μας ξηλωθηκαμε και πήραμε σύγχρονα πιστόλια και αλεξίσφαιρα. Δεν σας προτείνω να κάνετε το ίδιο, αλλά εσείς εκτιμάτε την αξία της ζωής σας. Τελικά μετά από καιρό, η πολιτεία φρόντισε να εκσυγχρονιστεί η ΕΛ.ΑΣ. Αν όχι σε όλα τα τμήματα,στα περισσότερα, έχουν παραληφθεί πιστόλια και αλεξίσφαιρα της προκοπής. Ή τουλάχιστον της προκοπής ήταν όταν τα διέθεσαν. Τώρα πότε θα αντικατασταθούν με καλύτερα και πιο σύγχρονα, υπομονή. Μην τα περιμένετε όλα από την υπηρεσία σας. Εσείς κινδυνεύετε. Αποφασίστε τι θα πράξετε. Και έστω και μόνοι σας, ...ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΤΕ.Το ιδανικό θα ήταν να μπορεί να παρέχει τα πάντα η πολιτεία. Ζούμε Ελλάδα όμως.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι τομέας ευθύνης σας κύριοι και άργησε να εφαρμοστεί