Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τεράστια έλλειψη προσωπικού καταγγέλλει η Ένωση Πειραιά


Ανακοίνωση της Ένωσης Πειραιά: Πολλές καταγγελίες και παράπονα φτάνουν στα γραφεία της Ένωσής μας για πληθώρα υπηρεσιακών προβλημάτων στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, με πιο οφθαλμοφανή τη μεγάλη έλλειψη σε Αστυνομικό Προσωπικό. Η σταγόνα δε που ξεχειλίζει το ποτήρι του εμπαιγμού των συναδέλφων που υπηρετούν στον Πειραιά, είναι η τοποθέτηση μόνο 27 νεοεξερχόμενων αστυφυλάκων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πειραιάς έχει περίπου μόλις 248 Αστυνομικούς παρούσα παρατακτή δύναμη που ανήκουν στα χερσαία Αστυνομικά Τμήματα (συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών που υπηρετούν στην νήσο Σαλαμίνα), ενώ θα έπρεπε να έχει σύμφωνα με την οργανική 651.

Δειγματοληπτικά αναφέρουμε:

· Το Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου, έχει οργανική δύναμη 119 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα παρατακτή δύναμή του είναι μόνο 41, ενώ ο συνολικός αριθμός των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων είναι περίπου 245.

· Το Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων - Νέου Φαλήρου, έχει οργανική δύναμη 77 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα παρατακτή δύναμή του είναι μόνο 26, ενώ ο συνολικός αριθμός των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων είναι περίπου 595.

· Το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου - Ταύρου, έχει οργανική δύναμη 70 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα παρατακτή δύναμή του είναι περίπου μόνο 20, ενώ ο συνολικός αριθμός των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων είναι περίπου 590.

· Το Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας, έχει οργανική δύναμη 72 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα παρατακτή δύναμή του είναι μόνο 29, ενώ ο συνολικός αριθμός των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων είναι περίπου 460.

· Το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος, έχει οργανική δύναμη (πρέπει να έχει δηλαδή) 37 Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα παρατακτή δύναμή του είναι 18 , ενώ ο συνολικός αριθμός των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων είναι περίπου 226.

Να επισημανθεί ότι στην ως άνω παρούσα δύναμη, οι Αστυνομικοί υπολογίζονται μέχρι τον βαθμό του Υπαστυνόμου Α΄, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται όσοι βρίσκονται σε μακρά αναρρωτική άδεια, άδεια ανατροφής τέκνου, εκείνοι που τελούν σε Υπηρεσία Γραφείου, οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι και Αστυφύλακες, καθώς και το πολιτικό προσωπικό.

Σημειώνεται δε ότι, η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά έχει στην εδαφική της αρμοδιότητα τον Δήμο Πειραιά, 5ο μεγαλύτερο της χώρας, και τέσσερις ακόμη Δήμους, όπως της Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος, αλλά και τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Συνολικός πληθυσμός μόνιμων κατοίκων περίπου 653.000.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο των δυνάμεων που απαιτείται να διατεθεί σε καθημερινή βάση για μέτρα τάξης, εκδηλώσεις, ημερήσιες ενισχύσεις ΔΙ.ΜΕ.ΔΑ ή άλλων Διευθύνσεων, εποχούμενες περιπολίες, έκτακτες φρουρήσεις-φυλάξεις (Νοσοκομεία) από τα χερσαία Α.Τ. (συμπεριλαμβανομένου και του Α.Τ. Σαλαμίνας), υπερβαίνει την συνολική παρούσα δύναμη.

Αποτέλεσμα της ανωτέρω κατάστασης είναι, να δημιουργούνται προβλήματα ως προς την αστυνόμευση της περιοχής, την ασφάλεια των πολιτών και των συναδέλφων αλλά και καταστρατήγησης του Π.Δ.394/2001 «Χρόνος εργασίας προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. (Φ.Ε.Κ. 274/Α/3-12-2001)» με πληθώρα καταγγελιών από συναδέλφους μέλη μας, για μη χορήγηση Ημερησίων Αναπαύσεων, για διάθεση σε διπλή νυχτερινή εργασία, ενώ οι Υπηρεσίες δεν τηρούν τις διατάξεις του Π.Δ. 394/2001 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ.173/2013 για υποχρεωτική ανακοίνωση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας.

Ερωτήματα:

1. Βάσει ποίου σχεδίου θα επιτευχθεί το ελάχιστο της υποδειγματικής υπηρεσιακής λειτουργίας των Αστυνομικών Υπηρεσιών, όταν προβλέπεται η οργανική δύναμη να είναι 651 Αστυνομικοί, αλλά υπάρχουν μόνο 248;

2. Τι πρέπει να κάνουν οι Διοικητές για να ανταπεξέλθουν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες; Να περικόπτουν περιπολίες, να περικόπτουν σκοπούς καταστημάτων ή κρατητηρίων;

3. Οι συναδέλφισσες και συνάδελφοί μας πρέπει να διατάζονται να εκτελούν διπλά νυχτερινά, να μην τους διατίθεται το ρεπό τους ή μήπως να εργάζονται δύο (2) 8ωρα ανά 24ώρο;

Δυστυχώς, έχει καταστρατηγηθεί κάθε έννοια δικαίου όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνθήκες υγιεινής των συναδέλφων μελών μας. Αν δεν επιθυμείτε ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ και ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ με προσωπικό που ο αριθμός θα μπορεί να ανταπεξέλθει στην διαφύλαξη των αναγκών της Υπηρεσίας αλλά και του ίδιου του προσωπικού, είναι προτιμότερο να κλείσετε μόνοι σας. Αλλιώς ενδιαφερθείτε για τις τοπικές κοινωνίες που υπηρετούμε και προστατεύουμε.

Αναλογιζόμενοι όλα τα παραπάνω κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη για άμεση ενίσχυση με μόνιμο Αστυνομικό Προσωπικό, την άμεση κάλυψη των επιπλέον κενών και ταυτόχρονη αποδέσμευση της Διεύθυνσης Πειραιά από μέτρα τάξης, διαθέσεις, αποσπάσεις, προσωρινές μετακινήσεις κλπ. σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ & ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΟΤΣΟΣ                                                             ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΛΑΧΙΑ









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Που χάθηκαν οι αμέτρητοι νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί;