Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τρομοκρατική ενέργεια η δολοφονία του βρετανού βουλευτή


Ως ”τρομοκρατική ενέργεια” αντιμετωπίζεται από τις βρετανικές αρχές η δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, Ντέιβιντ Έιμες στο στο Έσεξ.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κίνητρο δυνητικά συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό», αναφέρει δελτίο Τύπου της αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για τη δολοφονία του 69χρονου πολιτικού μέσα σε εκκλησία των Μεθοδιστών συνελήφθη ένας 25χρονος βρετανός ενώ την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχει ”πολιτικό κίνητρο” που συνδέεται με τον ”ισλαμιστικό εξτρεμισμό”. Ο δράστης εκτιμάται πως έδρασε μόνος. 

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε σήμερα την εκκλησία στην οποία δέχθηκε επίθεση ο βουλευτής, μαζί με την  υπουργό Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ τονο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ και άφησαν λουλούδια ως φόρο τιμής στον Έιμες.

Οι Τζόνσον και Στάρμερ στάθηκαν δίπλα δίπλα και τήρησαν ενός λεπτού σιγή πριν αποχωρήσουν. 

Ο Έιμες είναι ο δεύτερος βουλευτής μέσα σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των πέντε ετών που δολοφονείται την ώρα που συναντά ψηφοφόρους, μετά το φόνο της Τζο Κοξ τον Ιούνιο του 2016, λίγες ημέρες πριν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της αποχώρησής της από την ΕΕ. 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια