Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Γιώργος Τσούκαλης τιμήθηκε στη Σκάλα Λακωνίας


Ο Γιώργος Τσούκαλης τιμήθηκε σήμερα Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 για την δράση του κατά της αρχαιοκαπηλίας και για την επιστροφή 16537 αρχαιοτήτων στο ελληνικό κράτος με δική του πρωτοβουλία. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του φετινού «5ου Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ευρώτα Χορωδιών – Ορχηστρών» που διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας Δήμου Ευρώτα και ήταν αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το φεστιβάλ με τίτλο «1821-2021 Ύμνος εις την Ελευθερία» διοργάνωσε η χορωδία «Λιόπετρα», ο Σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες», του οποίου πρόεδρος είναι η Λέτα Λεϊμονίτη, και η Δημοτική Κοινότητα Σκάλας, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ευρώτα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Λακωνίας.





Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, καθώς και της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος. Μεταξύ των επισήμων παρευρισκομένων ήταν και ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, κ. Ιωάννης  Μαρωνίτης ο οποίος τιμήθηκε για το έργο του με βραβείο Λιοπετρα.

Στo παρελθόν με βραβείο Λιοπετρα τιμήθηκαν οι πρόεδροι της δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και Προκόπης Παυλόπουλος και άλλες σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Αντώνης Σαμαράς ο Μίμης Πλέσσας ο Γιωργος Κατσαρός η Ζήνα Κουτσελίνη και ο Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος είναι επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια