Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκδήλωση της Τ.Δ. Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού και με στόχο την ευαισθητοποίηση των γυναικών πάνω στο θέμα φωτίσαμε συμβολικά στις αποχρώσεις του ροζ το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας με σκοπό τη μετάδοση του μηνύματος της πρόληψης. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος εμφανιζόμενος καρκίνος στις γυναίκες όμως η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως.  Είναι αξιοσημείωτο ότι οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με ψηφιακή μαστογραφία έχουν θνησιμότητα 4,7%, ενώ σε όσες δεν κάνουν μαστογραφία η θνησιμότητα ανέρχεται σε 56%. Όλες  οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους. Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους. Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση την κλινική εξέταση και την μαστογραφία. Οι γυναίκες που δεν ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου συνιστάται να αρχίζουν τον προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία γύρω στα 40 τους χρόνια κι από κει και πέρα να ελέγχονται κάθε χρόνο. Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουνε στον εαυτό τους είναι κάθε χρόνο, στα γενέθλιά τους, να κλείνουν ραντεβού με τον γιατρό τους. Η πρόληψη μπορεί να μας σώσει τη ζωή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Αστυνομικός Διευθυντής ΑΛΕΞΑΚΗΣ Μιλτιάδης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ Αθανάσιος, η πρόεδρος ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ-ΡΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗ Ευαγγελία, ο αντιπρόεδρος ΡΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Σωτήριος, η γραμματέας ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Άννα-Μαρία και ο ταμίας ΠΙΟΣ Στέφανος του παραρτήματος Βόλου της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία χρονιά το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που μας χορήγησε την άδεια για τη φωταγώγηση ενός δημόσιου κτιρίου της Ελληνικής Αστυνομίας.

         Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Μέρα κατά του καρκίνου του Μαστού αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας με θέμα «Καρκίνος του Μαστού Πρόληψη στα χρόνια του covid». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γιατρός γενικής χειρουργικής Σωτήριος ΡΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ.

Το φως της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας ευχόμαστε να φωτίσει με υγεία και αγάπη τις ψυχές των συνανθρώπων μας αλλά και να δώσει δύναμη στις γυναίκες όλου του κόσμου που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα υγείας και στέλνουμε το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού ΔΕΝ είναι πια αθεράπευτη ασθένεια.

 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΙΚΩΝ

 

ΚΑΡΚΑΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 ΔΙΧΤΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια