Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλλα δύο γκεσέμια της ΧΑ ζητούν να αποφυλακιστούν


Τη Δευτέρα (4 Οκτώβρη) και την Τετάρτη (6 Οκτώβρη) συζητούνται στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών οι αιτήσεις αποφυλάκισης δύο ακόμα γκεσεμιών της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, του Μπαρέκα και του Μπαρμπαρούση, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξης για ένταξη στη ΧΑ. Ο Μπαρέκας έχει επιπλέον καταδικαστεί και για παράνομη οπλοφορία, καθώς την επομένη της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα βρέθηκε στα γραφεία της Τοπικής Πειραιά της ΧΑ, της οποίας ήταν ο γραμματέας, πτυσσόμενο γκλοπ.

Ακόμη, ο Μπαρέκας έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων σε φυλάκιση εφτά μηνών (κατά συγχώνευση για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία) για την επίθεση στο Στέκι «Συνεργείο» της Ηλιούπολης.

Θυμίζουμε ότι ο Μπαρμπαρούσης έχει σε εκκρεμότητα και μια δίκη με την κατηγορία των προπαρασκευαστικών πράξεων για εσχάτη προδοσία (κακούργημα), για το επεισόδιοπου είχε κάνει στη Βουλή. Με πλήρη κάλυψη από Παππά και Κασιδιάρη, κάλεσε το στρατό να κάνει πραξικόπημα και να συλλάβει πρωθυπουργό, πρόεδρο της Δημοκρατίας και υπουργούς. «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες» ήταν η… πολεμική κορόνα του! Ο φίρερ τον έθεσε υποκριτικά εκτός ΚΟ της νεοναζιστικής συμμορίας, στην οποία επανήλθε φυσικά. Τότε είχε αρθεί η ασυλία του, όμως δεν πήγε στον ανακριτή. Στη συνέχεια, προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη, έσπασε αστυνομικά μπλόκα και συνελήφθη κρυπτόμενος, γεγονός που αποτελεί τον ορισμό του «υπόπτου φυγής».

Μερικά πράγματα για το ποιόν του Μπαρέκα

Από άρθρο μας με τίτλο: Ομολογίαχρυσαυγίτη στη δίκη: Σε κάθε εγκληματική δράση έπαιρναν εντολές από τη ΚεντρικήΔιοίκηση, που αναφερόταν στην απολογία του Μπαρέκα μεταφέρουμε τρία αποσπάσματα:

Ο κατηγορούμενος χρυσαυγίτης Μπαρέκας έδωσε τη χαριστική βολή στη νεοναζιστική συμμορία, ομολογώντας ότι πριν και μετά από τις εγκληματικές δράσεις της ΧΑ ο ίδιος ενημέρωνε τον πολιτικό του προϊστάμενο Λαγό και πως η εγκληματική επίθεση στο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη οργανώθηκε από την Κεντρική Διοίκηση της ΧΑ»…

«Μπαρέκας: Εχω εγώ μια ιδέα ως υπεύθυνος της Τοπικής Πειραιώς και λέω «θα ήθελα να μαζέψω και να πάω». Θα πάρω τηλέφωνο τον πολιτικό προϊστάμενο (σ.σ. τον Λαγό). Μπορεί να είναι και δική του σκέψη και θα μας πει «δεν πάμε;».

Αν. Εισαγγελέας: Για δράση του Πειραιά, έτσι δεν είναι;

Μπαρέκας: Μάλιστα.

Ο Μπαρέκας ομολογεί και πάλι. Και ο ίδιος και όλοι οι γραμματείς-πυρηνάρχες, ακόμα και για δικές τους ιδέες για δράση, έπρεπε να ενημερώσουν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους και να πάρουν την έγκρισή τους. Σε κάθε περίπτωση, είτε επρόκειτο για ιδέες δικές τους ή για ιδέες των πολιτικών προϊσταμένων τους, αυτοί τις εκτελούσαν μόνο κατόπιν εντολής που έφτανε σ’ αυτούς ιεραρχικά. Το modus operandi της νεοναζιστικής συμμορίας αποκαλύφθηκε από την ομολογία ενός στελέχους της, του γραμματέα-πυρηνάρχη του Πειραιά»…

Εμμισθοι: Ο μύθος που κατασκεύασαν οι χρυσαυγίτες, ότι είναι αγνοί ιδεολόγοι και ούλτρα πατριώτες κατέρρευσε, όταν ο Μπαρέκας ομολόγησε ότι από το 2012 μέχρι τον Ιούλη του 2019 ήταν έμμισθος υπάλληλος του «Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή» και πως συνέχισε να πληρώνεται από τη Χρυσή Αυγή και την περίοδο που ήταν κρατούμενος. Οταν ρωτήθηκε αν και οι άλλοι γραμματείς των Τοπικών της ΧΑ πληρώνονταν, απάντησε ότι… δε γνωρίζει ποιοι ήταν οι άλλοι γραμματείς.

Για τον Μπαρμπαρούση

Η πρώτη αίτησή του για αποφυλάκιση συζητήθηκε στις 19 Απρίλη του 2021 και απορρίφθηκε ομόφωνα. Θυμίζουμε το σκεπτικό του εισαγγελέα Εφετών της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, όπως καταγράφηκε στο ρεπορτάζ μας:

«Ο εισαγγελέας της έδρας Π. Παναγιωτόπουλος, στην επίσης απορριπτική πρότασή του, ανέφερε ότι η μακροχρόνια διαδικασία της δίκης και ο χρόνος μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης σε δεύτερο βαθμό δεν μπορούν να αποτελέσουν έρεισμα για αναστολή της πρωτόδικης απόφασης. Αφού σημείωσε ότι δε γνωρίζουμε το σκεπτικό της απόφασης και δεν μπορούμε να κρίνουμε σε ποια στοιχεία στηρίχτηκε, κατέληξε ότι οι λόγοι που προέβαλε ο Μπαρμπαρούσης δε δικαιολογούν κρίση για υπέρμετρη βλάβη του ίδιου και της οικογένειάς του».

Ο συνήγορος του Μπαρμπαρούση ισχυρίστηκε, ότι ασχολείται με αγροτικές εργασίες (!) και πρέπει να βοηθήσει τον ανήμπορο πατέρα του και ότι πληρώνει διατροφή στην πρώην σύζυγό του. Μόνο που στη διατροφή είχαμε… σκόντο. Δύο χιλιάδες ευρώ είχαν ισχυριστεί στη δίκη της ΧΑ, στα χίλια πεντακόσια κατέβηκαν στις 19 Απρίλη!

Στη συνέχεια ο συνήγορος του Μπαρμπαρούση -προφανώς με εντολή του- υπέβαλε δεύτερη αίτηση για την αποφυλάκισή του και είχε οριστεί δικάσιμος για τις 6 Σεπτέμβρη του 2021. Στη συνεδρίαση της 6ης Σεπτέμβρη, ο συνήγορός ζήτησε την αναβολή της γιατί δεν προσήλθε ο μάρτυρας-πατέρας του Μπαρμπαρούση και έτσι η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 6 Οκτώβρη.

Ο Μπαρμπαρούσης ισχυρίζεται ότι αποχώρησε από τη ΧΑ, αποκρύβει όμως το ότι εντάχθηκε στο νεοναζιστικό μόρφωμα του Κασιδιάρη.

ΥΓ. Στις 20 Σεπτέμβρη του 2021 συζητήθηκαν οι αιτήσεις αποφυλάκισης των Αποστόλου και Γρέγου. Το δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη των αιτήσεων και των δύο με πλειοψηφία 3 προς 2. Ομως, η εισαγγελέας της έδρας Β. Χριστούλη πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης και των δύο με ένα πολύ προκλητικό σκεπτικό.

Απομαγνητοφωνήσαμε όλη την πρότασή της για τον Αποστόλου (όπου δεν ακούγεται καλά υπάρχει κενό) και την παραθέτουμε:

«Κατ’ αρχήν επειδή προτάσσεται η έρευνα των πρώτων λόγων για τον οποίο μπορεί να στηριχθεί αυτή η αίτηση για υφ’ όρων …………… Από όλη τη διαδικασία…………. του μάρτυρος σε συνδυασμό με τα έγγραφα τα οποία επισυνάφθηκαν……………. και κάποια που προσκομίστηκαν σήμερα από τον συνήγορο του αιτούντος, δεν προκύπτουν ότι συντρέχουν λόγοι ή μάλλον το αντίθετο, προκύπτει ότι συντρέχουν λόγοι ……………… το ανασταλτικό της έφεσης……………. Πιο συγκεκριμένα: Προκύπτει ότι ο αιτών έχει γνωστή και μόνιμη διεύθυνση κατοικίας. Oτι δεν είναι φυγόδικος ή φυγόποινος. Δεν είναι………….. Δεν είναι ύποπτος φυγής. Σαφώς ούτε από προηγούμενες καταδίκες, τουλάχιστον αυτές οι οποίες (προέκυψαν) από τη διαδικασία, ούτε από τις ……… πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε και που είναι η ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προκύπτει ότι σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος θα διαπράξει παρόμοια εγκλήματα. Εδώ πέρα διαπιστώνεται το εξής παράδοξο: Eχουμε μία καταδίκη ενός ανθρώπου για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, όπου ως γνωστόν ……………….. προϋποθέτει μια διαρκή υποταγή, μία διάρθρωση, κάποιον ρόλο, ο οποίος ρόλος θα πρέπει να (προκύπτει) από κάποιες πράξεις………………… Σε κάθε περίπτωση, δεν προκύπτουν ευρήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν το δικαστήριό σας σε μια κρίση ότι……… άραγε, είναι τέτοια, ώστε σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος, εκδοθεί η απόφασή του και ……………… θα υποπέσει σε παρόμοια αδικήματα. Επομένως, νομίζω, ότι το δικαστήριο ………….. και σε περίπτωση που τυχόν διαπιστώσει ότι κάποιο από αυτά συντρέχει, ερευνά και την δεύτερη περίπτωση, δηλαδή το αν υπάρχει ανεπανόρθωτη βλάβη, που δεν συντρέχουν αυτά κυρία Πρόεδρε, θεωρώ ότι το δικαστήριο δεν έχει λόγο να ανατρέξει στη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή στην ανεπανόρθωτη βλάβη, και επομένως για αυτόν το λόγο προτείνω να γίνει δεκτή η αίτηση του κατηγορούμενου και να ανασταλεί η εκτέλεση…………….. μέχρι την έκδοση του ………………..».

Καταρχάς, θα θυμίσουμε στην εισαγγελέα Εφετών Β. Χριστούλη, ότι σύμφωνα με το άρθρο 187 του ΠΚ για να καταδικαστεί κάποιος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση δεν απαιτείται να έχει διαπράξει άλλες πράξεις. Με την άποψη που διατύπωσε εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, όπως η συνάδελφός της Αδ. Οικονόμου στη δίκη της ΧΑ.

Δεύτερον, για το εάν είναι επικίνδυνοι οι καταδικασθέντες νεοναζιστές της ΧΑ για διάπραξη νέων εγκλημάτων της θυμίζουμε την πρόσφατηδράση των χρυσαυγιτών στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και την υπεράσπιση της ταγματοεφοδίτικης δράσης τους από τον Μιχαλολιάκο, τον Λαγό και τον Κασιδιάρη.

Αυτοί οι νεοναζιστές, που στηριζόμενοι στις πλάτες του δικαστιού και αστυνομικού μηχανισμού εγκληματούσαν σε βάρος των μεταναστών, των αντιφασιστών και του ελληνικού λαού, δεν άντεξαν την παραμονή τους στις φυλακές και σε διάστημα μερικών μηνών έσπευσαν τα θρασίμια να καταθέσουν αιτήσεις αποφυλάκισης προφασιζόμενοι ότι θα υποστούν υπέρμετρη βλάβη και εμφανιζόμενοι ως νομοταγείς πολίτες.

Κανένας νεοναζιστής που καταδικάστηκε για ένταξη στο εγκληματικό μόρφωμα της ΧΑ έξω από τη φυλακή.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια